luni, 18 aprilie 2011

Cuvântul sculptează!

18 Aprilie – Datoriile şi somnul

Cezar Augustus a aflat că urmau să fie scoase la licitaţie toate bunurile unui cavaler roman care tocmai murise lăsând în urma sa o mulţime de datorii şi sute de creditori. Trimise pe unul dintre slugile sale de încredere cu un ordin clar: să liciteze până la sfârşit pentru patul acelui cavaler.

Sluga voi să ştie de ce tocmai acel capriciu, iar Augustus îi răspunse:

-«Ştii doar cât de rău dorm noaptea, abia de reuşesc să adorm. M-am gândit că dacă acest cavaler care tocmai a murit reuşea să doarmă, în ciuda datoriilor pe care le avea, patul pe care dormea trebuie să aibă proprietăţi somnifere.»

Datoriile pe care le avem cu vecinii noştri nu ar trebui să ne întrerupă somnul: nu au obiceiul de a veni noaptea spre a ne cere să le plătim.

Datoriile pe care le avem faţă de Dumnezeu sunt cu totul altceva. A te culca cu păcat pe suflet, ba chiar cu păcat de moarte, reprezintă un risc destul de mare.

De aici acea practică a pietăţii creştine a examenului de conştiinţă înainte de culcare. Este bun şi necesar lucru, chiar dătător de pace, a-i cere iertare Domnului – „a face pace” – pentru a putea dormi liniştiţi.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu