luni, 9 mai 2011

Cuvântul sculptează!

9 Mai – Ea nu te părăseşte

Există o localitate portugheză numită Óbidos, situată destul de aproape de Fatima. Este un sătuc înconjurat de ziduri, precum Avila sau Lugo, în Spania. La intrare, deasupra unui arc, se află o statuie a Maicii Domnului, surâzătoare şi foarte frumoasă.

După ce parcurgi incinta – sătucul – la ieşire se vede, în partea posterioară a statuii, o inscripţie încurajatoare şi mângâietoare. Conţine nişte cuvinte afectuoase, ca şi cum ar fi rostite de însăşi Fecioara Maria:

- «Opreşte-ţi paşii, fiul meu. Fără mine nu ajungi departe. Dacă ai nevoie de mine, cheamă-mă!”»

Paşii care ne îndepărtează de Maria nu ne duc într-o direcţie bună. Este normal ca Ea, Mama noastră, să ne avertizeze. Trebuie să călătorim cu Ea, să o prindem pe Ea de mână ca să ne ducă la Fiul său.

Isus est singura cale pe care o avem ca să ajungem la Dumnezeu: „Eu sunt Calea,… nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin mine.” (In 14,6)

Calea pentru a merge la Isus este Maria. Isus a venit la noi prin Ea, iar noi nu avem altă cale pentru a merge la El decât cea pe care El a deschis-o pentru a veni la noi: „La Isus şi de la Isus întotdeauna se merge şi se vine prin Maria” (Camino, 495).

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu