marți, 12 iulie 2011

Cel mai bogat indian critică filantropia occidentală

Mukesh Ambani, considerat cel mai bogat om din India, a criticat stilul occidental de a face acte de caritate, într-un discurs susținut duminică. El a declarat că filantropia vestică este contraproductivă și că atitudinea țării lui față de generozitate conferă săracilor mai mult respect de sine.

Foto: france24.comAmbani, care deține gigantul petrochimic Reliance Industries, a declarat că datorită creșterii sale economice rapide, India ar putea crea un model mai sustenabil în care afacerile să fie o parte semnificativă a societății.

Prin comparație, Ambani consideră că generozitatea corporatistă din Occident este „un sistem în care cei mai privilegiați oferă o anumită proporție din bunurile lor celor mai puțin privilegiați," o metodă despre care magnatul spune că „este un instrument dizabilitant." O astfel de filantropie, spune Ambani, citat de AFP, „crește dependența și reduce inițiativa și antreprenoriatul și nu creează capacitatea umană necesară pentru a face comunitățile auto-susținătoare și independente."

Alternativa pe care o propune omul a cărui avere este estimată la 27 de miliarde de dolari, este o reîntoarcere la tradiția indiană a serviciului voluntar și a dăruirii din poziția anonimatului. „Atunci când oferim, ar trebui să o facem pentru propria satisfacție, niciodată pentru publicitate," a conchis Ambani. „Asta e ceea ce ne diferențiază de lumea vestică."

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Cel-mai-bogat-indian-critica-filantropia-occidentala-3789.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu