miercuri, 18 aprilie 2012

Obiceiurile de lectură ale românilor

Scris de Andreea Chebac

Concluziile unui sondaj privind obiceiurile de lectură ale românilor realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi strategie sunt următoarele: „lectura este o activitate bine reprezentată la români, însă există o apropiere între proporția celor care nu citesc deloc cărți și a celor care citesc mai mult.”

Studiul arată că peste o treime dintre participanții au citit o carte în ultima lună, 23% au citit cartea în ultima săptămână, iar 12% în luna curentă. Unul din cinci români însă a citit o carte în urmă cu mai mult de un an, 2% citesc doar cărți pentru școală sau facultate, iar 22% recunosc că nu citesc deloc.

In ceea ce privește motivele pentru care românii citesc, peste un sfert dintre respondenți (26%) spun că citesc din pasiune/plăcere, 21% pentru relaxare/liniște, iar unul din 10 respondenți citește pentru a petrece timpul liber.

Sursa: www.poetic.ro / http://www.bookblog.ro/stire/obiceiurile-de-lectura-ale-romanilor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu