vineri, 6 decembrie 2013

NORAD şi Microsoft îți spun unde se află Moș Crăciun în fiecare secundă [+VIDEO]

norad microsoft mos craciun santa-tracker
Dacă tot se apropie zilele în care Moş Crăciun vă pune , ar fi şi păcat ca nişte companii puternice precum Microsoft să nu facă marketing.
Dacă nu mă înşel, în fiecare an, NORAD (North American Erospace Defense Command) cu scopul de a vă ţine la curent unde se află în fiecare secundă din ajunul Crăciunului. Anul 2013 nu este o excepţie de la regulă în a afla unde este Moș Crăciun. În plus, s-a făcut un pas înainte vizavi de tehnologia prin care se întâmplă urmărirea.
Datorită unei colaborări cu Microsoft, întregul website www.noradsanta.org a fost actualizat pentru a funcţiona cât se poate de bine atât de pe notebook-uri şi desktop-uri, cât şi de pe tablete şi alte sisteme cu interfeţe sensibile la atingere. Cum era de aşteptat, se promovează intens compatibilitatea cu Internet Explorer 11, de aici şi logo-ul browser-ului în colţul din stânga sus al capturii de mai sus. Pentru a afla unde este Moș Crăciun, puteţi întoarce globul pământesc cu degetul. Dacă folosiţi noul site de pe o tabletă, tot prin WebGL aveţi acces la câteva joculeţe, la cântece de Crăciun, clipuri video şi diverse obiceiuri de pe întreg mapamondul legate de sărbătorile de iarnă.
Clipul de mai jos ar trebui să vă ofere şi mai multe detalii legate de eforturile NORAD şi Microsoft.