vineri, 23 mai 2014

Concurs: literatura poloneză

Institutul Cultural Polonez vă oferă un pachet de șase cărți cu opere literare poloneze. Pentru a câștiga, răspunde corect în comentarii la întrebarea de mai jos.
Polonia va participa la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014 în calitate de țară invitată, cu sloganul „Quo Vadis Polonia? Spre următorul Nobel." Sunteți așteptați la standul din cadrul târgului pentru a participa la diverse manifestări și lansări de carte. La evenimente vor lua parte și invitați speciali, autori precum Danuta Walensa (soția fostului președinte al Poloniei, figură marcantă a vieții poli tice europene a anilor '90 și deținător al Premiului Nobel pentru Pace),Dorota Maslowska (supranumită la începutul anilor 2000 și „copilul teribil al literaturii polone"), sau Pawel Huelle.
Institutul Polonez pregătește în preajma Bookfestului și o serie de evenimente conexe, precum proiecția unei serii de filme (Literatura în fileme de cinema, în colaborare cu Club Control), o serie de spectacole-lectură (Literatura pe scenă, în colaborare cu UNATC) și un joc urban (Literatura pe stradă). Tot în perioada Bookfest, Grădina Verona va găzdui o expoziție de ilustrații pentru copii, intitulată Faună, flori și pirați (Literatura în ilustrație , în colaborare cu Librăria Cărturești).
Câte premii Nobel pentru literatură a câștigat până acum literatura polonă?
Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Concursul va dura până pe 23 mai. Mult succes!