duminică, 11 mai 2014

O poveste... ecologică


            A fost odată ca niciodată că dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit. Și era păcat să rămână neștiută o astfel de poveste...
            Se spune că într-o țară îndepărtată (dar nu prea, de noi!), trăia un rege știut de toți ca fiind un om curat la trup și suflet ce se chema Imaculatus. Acesta locuia de multă vreme singur împreună cu singura sa fiică, Purisima, căci soția lui plecase în lumea curată a norilor la nașterea frumoasei lor copile.
            Țara Salubria, căci așa se numeau plaiurile pe care le domnea Imaculatus, își avea capitala la Cuore și era una dintre cele mai frumoase locuri pe care lumea le putea avea în acele timpuri. Oamenii nu îndrăzneau să arunce nimic pe jos și totul era în perfectă ordine. Așa erau de ordonați încât până și poliția mediului a trebuit desfințată. Oamenii trăiau într-o armonie și bucurie greu de descris.
            Dar așa cum știm, niciodată un loc atât de binecuvântat nu poate rămâne nevânat de rău, iată că împăratul din cealaltă parte a lumii, Jegosus, a pus gând rău împărăției Salubria, așa că și-a trimis cavalerii Murdăriei să o răpească pe frumoasa Purisima.
            După lupte grozave care au lăsat în urmă multă dezordine și inimi frânte, cavalerii Murdăriei au reușit să-și ducă la capăt planul necurat și să o răpească pe prințesă. Drept răscumpărare, regele Jegosus din Obscenia a cerut ca întregul regat Salubria să fie îmbâcsit de mirosuri rele și de gunoaie pentru a se bucura de triumful său.
            Imaculatus nu a putut accepta o astfel de înfrângere și astfel că și-a refăcut armata și a pornit la atac. Dar oamenii lui, odată ajunși în Obscenia, au căzut răpuși de mizerie și astfel că împăratul lor iubit a fost luat prizonier și închis. După o vreme a fost trimis în exil ca astfel să nu mai poată face nimic și numele lui să fie uitat pentru totdeauna.
            Salubria lui iubită deveni astfel un regat murdar, plin de infecții și durere.
            Plecat în țări îndepătate, Imaculatus și-a pierdut din autoritatea sa și nimeni nu-l mai accepta ca suveran al frumoasei Salubria, însă el nu se descuraja. Așa că peste tot pe unde a umblat în următorii ani, prin toate împărățiile a dus înțelepciunea sa și vorba bună. I-a încurajat pe împărați să țină ordine și curățenie în regatul lor dacă vor să aibă parte de supuși fericiți și sănătoși. Multe gunoaie s-au adunat din aceste împărății și Jegosus era tare bucuros să le primească spre a-și crește regatul mizerabil pentru ca mai târziu să atace și alte meleaguri. Dar văzând el că multe plaiuri încep să strălucească pe mapamond, a trimis iscoade să afle ce se întâmplă și aflând că Imaculatus este în spatele acestor acțini de transformare, a gândit un plan mârșav prin care să-l piardă. Și astfel a trimis el petiție pe la toți suveranii timpului înștiințăndu-i că Imaculatus ar fi un trădător, un șarlatan și un căutător de război, iar el îl vrea adus în a sa împărăție pentru a-l pedepsi. Iar drept răsplată pentru vitejia acelui ce-l va aduce nevătămat, el o va da de soție pe fiica lui, Purisima.
            Imaculatus, aflând de această veste, s-a tulburat tare pentru viața fiicei lui și a sa, astfel că s-a retras în munții Luminii pentru a o scăpa de o astfel de viață nefericită. Dar spre surprinderea lui, a primit carte din toate împărățiile pe care le-a colindat cu încurajări și promisiunea că va avea tot sprijinul de care are nevoie pentru a-l învinge pe grotescul Jegosus.
            Așa că ne mai stând pe gânduri, o porni înapoi pe la toți împărații pentru a cere oșteni ca astfel să atace Obscenia. Primi din partea tuturor sprijin și ba mai mult, mulți împărați i se alăturară în această luptă.
            Imaculatus, cunoscând slăbiciunea lui și înfrângerea din trecut, stabili o altă tactică de atac. Așa că i-a chemat pe toți și i-a învățat că, dacă vor să ajungă la castelul lui Jegosus nevătămați, vor trebui să adune treptat toate gunoaiele ce le vor sta în cale, să le sorteze și să le adauge în containăre diferite și apoi chiar să le folosească reciclându-le ca astfel să salveze din resusele pământurilor lor. Le-a plăcut tuturor această strategie mai ales pentru că Imaculatus i-a învățat că în acest fel își vor menține forte o sănătate a sufletului și a minții.
            Au pornit deci astfel la război și au curățat toată mizeria din Obscenia iar pe prizonieri, în loc să-i închidă, i-au educat și i-au pornit împotriva lui Jegosus, astfel încât, pe zi ce trecea, numărul lor sporea.
            Dar Jegosus, temându-se pentru viața lui, a luat-o pe Purisima ostatică și a fugit cu ea în munții Rușinii unde se adunaseră cele mai mari mizerii din lume. Acolo își avea el ultimul refugiu.
            Luni întegi i-au luat oștenilor lui Imaculatus să curățească și să readucă verdele la suprafață, dar într-un târziu au ajuns și la ascunzătoarea lui Jegosus. Imaculatus a intrat la el și au luptat mai multe ore obositoare, dar nu au renunțat. Jegosus părea mai în forță ca niciodată fiind înconjurat de gunoaie, dar nu și-a putut imagina că tocmai ele îi vor deveni dușmani când, alunecând și căzând peste un maldăr de mizerii s-a rănit grav la mână și tăindu-se la picior într-o sticlă. Imaculatus îl avea la mână, dar nu a făcut decât să-și întindă brațul pentru a-l ajuta pe inamic. Acesta a înțeles că este în zadar să lupte împotriva unei inimi atât de nobile și a fostdeadreptul impresionat să-l vadă pe bătrân aplecându-se asupra sa pentru a-i curăța și bandaja rănile. Inima lui fu atunci străpunsă de curăția lui Imaculatus și-și recunoscu patima bolnavă. Iertat fiind, a înțeles frumusețea curăției și de atunci au trăit toți în armonie și fericiți până la plecarea fiecăruia înspre lumea curată a norilor...

            Urmașii lor au fondat o organizație care să le aducă mereu aminte oamenilor despre vremurile cele rele care par că s-au întors, ei sunt noii cavaleri din ordinul Eco-Rom Ambalaje.

SFÂRȘIT

Eu lupt pentru orașul DEVA, cetatea urieșilor dornici de a avea spații verzi, aer curat și flori înmiresmate. Și de ce nu și animăluțe fericite...
.

http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/
Orașele participante la această campanie sunt: Arad, Bacău, Brașov, București-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/

Ce putem face?
* să fim portavocea acestui demers inițiat de Eco-Rom Ambalaje pentru a desemna Orasul Reciclari.
* să încercăm să strângem un grup de voluntari care să meargă la primării pentru a-și arăta dorința de a participa la o astfel de campanie 
* să gândească un plan de atac :)
* să se fixeze mai multe dăți în care să se facă astfel de acțiuni ca astfel să participe cât mai multă lume
* să se creeze o plagină web, blog, vlog etc. pentru a se anunța evenimentele și mediatiza rezultatele
* Unde-s mulți puterea crește, așa că să ne chemăm toate cunoștințele, prietenii
* să adunăm selectiv
* etc.

Marele premiu: La finalul celor 6 luni, câștigătorul va obține titlul de Orașul Reciclării și marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.
La finalul celor 6 luni de competitie (1 ianuarie - 30 iunie 2014), castigatorul va obtine titlul de Orasul Reciclarii si marele premiu: o zona eco wi-fi, un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet in valoare de 12.000 euro. - See more at: http://www.constantins.org/2014/05/haideti-impreuna-sa-colectam-selectiv.html#sthash.hX1blrwR.dpuf
La finalul celor 6 luni de competitie (1 ianuarie - 30 iunie 2014), castigatorul va obtine titlul de Orasul Reciclarii si marele premiu: o zona eco wi-fi, un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet in valoare de 12.000 euro. - See more at: http://www.constantins.org/2014/05/haideti-impreuna-sa-colectam-selectiv.html#sthash.hX1blrwR.dpuf
http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/


http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/

Mai multe info:
http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/

Protejarea mediului nu este o opțiune
E un principiu de viață!
aaa... și era să uit...
Cine turtește nervii risipește
și natura ocrotește!