marți, 3 iunie 2014

FOTO: Seară de veghe și pelerinajul de primăvară la Sanctuarul Arhieparhial de la Cărbunari



Duminică, 1 iunie a.c., a avut loc tradiționalul pelerinaj de primăvară la Sanctuarul Arhieparhial de la Cărbunari.

Evenimentul a debutat sâmbătă, 31 mai la Parohia Blaj II – Capela Arhiereilor, unde a avut loc o seară de veghe şi de rugăciune ca o pregătire pentru Pelerinajul de la Cărbunari. După Rânduiala Vecerniei, Părintele Jean-Baptiste Robin, Rectorul Sanctuarului Arhieparhial de la Cărbunari a prezentat o meditaţie despre Sfântul Ludovic M. Grignion de Montfort şi a Sfântului Vitalius. În timpul Sfântului Rozariu care a urmat, Parintele Rector al Sanctuarului a expus spre veneraţie si moaştele acestor doi sfinti care au fost depuse în altarul Bisericii din Cărbunari.



Duminică, 1 iunie, la ora 8:30, procesiunea a plecat din faţa Catedralei Mitropolitane spre Cărbunari.





În ciuda vremii urâte, ploaie însoţită de noroi, pe drumul către Cărbunari numeroşi credincioşi au îndurat aceste condiţii pentru a se putea ruga împreună şi pentru a fi alături de părintelui Jean Baptiste Robin, care a fost numit Rectoru al Sanctuarului.






La ora 10:00 în Sanctuarul din Cărbunari 
Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei, a binecuvântat altarul şi chivotul, după care a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.










Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost pontificată de Preasfinţitul Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, însoţit de un sobor de preoţi dintre care amintim pe părintele Vicar arhiepicopal Ioan Fărcaş, pr. Cristian Rus, pr. Florian Gutiu, Rector al seminarului arhiepiscopal şi părintele Lucian Dinca, călugăr augustinian asumpţionist, stareţul mănăstirii din Bucureşti, cel care a făcut meditaţiile din ziua precedentă dedicată Întâlnirii Tineretului Greco-Catolic din Arhieparhia de Alba-Iulia şi Făgăraş.

În meditaţia sa, Preasfinţitul Claudiu ne-a vorbit despre cum putem să-L cunoaştem pe Tatăl, pe Creatorul fericirii noastre, pe cel care ne menţine în via Sa, în credinţa noastră primită ca dar de la El. Pornind de la rugăciunea Fiului ne regăsim pe noi trăitori într-un timp al lui Dumnezeu care este şi care va fi, o suspendare între ,,déjà’’ şi ,,nu încă’’. O trăire marcată de lumină şi cunoaşterea ca dar de la Cel de sus.

La finalul Sfintei Liturghi, Preasfinţitul ne-a vorbit despre copiii care trebuie să se lase ajutaţi pentru a creşte în putere şi în credinţă, învăţătura care face o paralelă între ce am trăit sâmbătă şi ce trăim acum, noi pelerini care venim ca nişte copii la Maria, mama noastră.




Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, roagă-te pentru noi !

Maria, Mama săracilor, roagă-te pentru noi !




Pr. Cristian Rus
Aurel Cornea

Sursa foto: Ciprian Vestemean/Sora Benigna