marți, 17 martie 2015

„Be Tomorrow’s App Genius”

Viitorul garantat este legat de tehnologie, adică inevitabil că nu vom putea „supraviețui” fără ea. Așa că orice aparatură nouă ce apare, are nevoie de îmbunătățiri, de a fi adaptată la nevoile cât mai multor consumatori. Mai mult, pentru acestea trebuie realizate diverse aplicații care să corespundă nevoilor noastre. Ascut muzică din seria 007 și mă gândesc că tot ce se „clocește” în astfel de filme cu siguranță că viitorul le este asigurat și foarte curând vom avea și noi acces la o astfel de tehnologie... care poate, undeva, deja există... cel puțin în filme, DA.
Dacă aș putea chiar eu realiza o aplicație, m-ar preocupa una care să se potrivească la un aparat care să fie capabil să realizeze holograme de înaltă calitate. Aplicația mea ar fi capabilă să proiecteze în încăperea în care m-aș afla, medii în care nu aș putea ajunge, ca spre exemplu un oraș renumit (deci așa face o excursie virtuală), pentru a cerceta diverse locații de pe pământ, să spunem o junglă amazoniană, sau pur și simplu aș explora medii extraterestre precum planeta Marte sau, de ce nu, aș călca chiar și pe Soare. Aplicația bineînțeles că ar putea fi îmbunătățită constant chiar și cu medii virtuale create de către utilizatori, care în mod real nu există decât în mintea lor, apoi, depinzând de starea unui utilizator, acesta ar putea activa medii vesele, horror, periculoase, etc. Ar putea zbura în nori, dacă ar vrea. Bineînțeles, folosindu-se și de alte aparate suplimentare, ar putea crea un sunet ambiental autentic, diverse senzații: aer, ploaie, căldură, etc. cu aparate care să fie poziționate la locul potrivit. Și, nu în ultimul rând, ar putea intra de-a dreptul în mijlocul acțiunii unui joc sau al unui film... nu ar fi super?
Tu la ce aplicație te-ai gândi dacă ai putea realiza una?
Cei de la UTOK au pornit în căutarea unui geniu al aplicaţiilor mobile, care va fi recompensat cu 2000 de euro pentru ideea lui. Mai multe detalii despre căutările lor găseşti în acest comunicat de presă.

Intră și tu, chiar acum pe