miercuri, 18 martie 2015

Schimbă cu smartphone-ul tău lumea!

Ne bucurăm astăzi de faptul că smartphone-ul nostru poate realiza multe și poate fi folosit în multe feluri tocmai pentru faptul că găsim aplicații diverse ce pot fi instalate și îmbunătăți viața noastră. Avem aplicații sociale, medicale, distractive, de divertisment etc. Mii și mii, uneori aproape că nu știi care este mai bună chiar și pentru, să zicem, o aplicație de programe TV.
UTOK ne invită la un concurs genial: „Be Tomorrow’s App Genius”, ce îi ispitește pe toți cu 2000 de euro premiu pentru cea mai inovativă și îndrăzneață aplicație.
Concursul „Be Tomorrow’s App Genius” se va desfasura in perioada 3 martie -26 aprilie 2015, timp in care participantii pot inscrie aplicatiile si aduna voturi ce reprezinta 40% din nota finala, un juriu specializat acordand 60% din totalul de puncte pe care fiecare participant il va avea. Fiecare aplicatie va fi jurizata din punct de vedere al utilitatii, al originalitatii,fezabilitatii implementarii si al storyboard-ului. Partenerul media al concursului este RegieLive.ro.

Eu am mai multe idei, deși nu sunt programator IT, sau cum se vor mai numi cei care realizează aplicații pentru mobil. Însă, dacă tehnologia ar permite, m-aș gândi la o aplicație care să-i ajute pe cei nevăzători să își citească e-mail-urile, SMS-urile, să scrie astfel de mesaje sau să poată asculta muzică preferată.

Apoi, o aplicație care cred că le-ar fi de folos tuturor, ar fi una care să ne avertizeze de îndată ce are loc ceva care ar putea să ne afecteze în zona noastră. Se tot vorbește astăzi de cutremure, războie, boală etc. Ce ar fi ca o astfel de aplicație să ne spună în timp real dacă se întâmplă ceva care ar putea să ne afecteze. De exemplu: are loc un cutremur, imediat aplicația te anunță de acest fapt și-ți dă câteva instrucțiuni stricte și scurte de care să ții cont. În acest fel s-ar salva mulți. Această aplicație, ar trebui să mai facă cel puțin două lucruri: 1. Să-i anunțe pe cei dragi că ești bine sau să ceară ajutor (să apeleze automat la 911) și 2. Să de-a celor care vin în anutor, date concrete despre tine și locul în care te afli, eventual și cu trimiterea de SOS-uri din timp în timp.

Și pentru că am multe idei, care mai apoi le folosesc la articolele sau materialele ce le public, dar poate că nu mereu am la îndemână un obiect de scris, dar cu siguranță mobilul, aș mai realiza o aplicație, așa cum avem pe smartphone S Voice-ul, dar care să răspundă, se exemplu la cuvântul „Gând” și în acel moment să se deschidă aplicația pentru a înregistra gândul ce ți-a venit și apoi să îl transforme și în text. La fel, pentru cuvântul „Jurnal” să poți să-ți înregistrezi, la sfârșit de zi, principalele evenimente din zi pe care ai vrea să le memoreze jurnalul tău.

Ei, cred că v-am dat câteva idei. Voi ce aplicație a-ți inventa?

 Cei de la UTOK au pornit în căutarea unui geniu al aplicaţiilor mobile, care va fi recompensat cu 2000 de euro pentru ideea lui. Mai multe detalii despre căutările lor găseşti în acest comunicat de presă. Intră și tu, chiar acum pe http://www.utok.ro/app-genius