sâmbătă, 18 decembrie 2010

E luna cadourilor...

10 legi pentru cei care ofera cadouri

1. Sa nu cumparam pentru noi!

S-ar putea ca noi sa ne dorim caseta video cu cele mai noi exercitii de aerobic, insa totusi e bine sa-i cumparam altceva nepoatei noastre despre care se stie ca ii e greu sa apese si butonul de la lift.

2. Sa evitam cadourile care tind sa transmita ceva!

Sa nu ne surprindem partenerul de viata cu o carte de bucate a zece oara daca tot nu reuseste sa prepare ceva comestibil.

3. Sa avem grija cu lucrurile de care ne-am plictisit!

Numanui nu-i place sa primeasca un bibelou care ne plictiseste... Si nu in ultimul rand... s-ar putea sa ajunga iarasi la noi constituind un cadou neasteptat...

4. Surprize "fara rost"!

Sa nu-i cumparam partenerului de viata sosete sau pijama sau vreun ustensil de bucatarie. Fiecare sotie isi doreste ceva care constituie cadou pentru o femeie si nu pentru o gospodina.

5. Sa oferim ceva confectionat de catre noi!

Cateodata este o idee buna sa oferim ceva fie si o nimica toata, facuta de mainile noastre. O fotografie marita si inramata cu nepotelul cel mai mic constituie un cadou de neuitat pentru bunici.

6. Sa nu oferim lucruri intime in fata familiei!

Daca pur si simplu nu ati reusit sa rezistati tentatiei si ati cumparat lenjeria de corp cu ingerasi pentru partener, este mai bine daca nu i-l inmanati in fata soacrei...

7. Sa fie personalizat...

Nu-i cumparati bunicii bluza galben neon si sa stiti ca nu toti se dau in vant dupa cartile tip Sandra Brown chiar daca la dumneavoastra va place la nebunie. Si de ce nu ar fi bine sa cumparam prietenilor bilete in loja principala la piesa de teatru pe care doresc atat de mult sa o vada?

8. Sa avem grija cu colectionarii!

Daca persoana careia dorim sa-i oferim cadou pastreaza inca bauturile de Craciun sau cestile ceramice colorate sa avem grija sa nu mai adaugam una la colectie.

9. Dumneavoastra v-ati bucura pentru asa ceva?

Daca aveti intrebarea aceasta in minte atunci cand faceti cumparaturile, atunci cu siguranta nu veti cumpara copilasului pistolul acela cu care s-ar juca cat e ziua de lunga si al carui sunet cu siguranta v-ar innebuni.

10. Sa pastram masura...

Sa nu oferim cadouri prea scumpe pentru ca putem pune persoana careia ii facem cadou intr-o situatie neplacuta. Cadourile pot duce vrand nevrand la tendinta de licitare.

10 legi pentru cei care primesc cadouri

1. Sa pastram regulile de politete!

Cadourile trebuiesc deschise de indata ce sunt primite si trebuiesc multumite personal, telefonic sau prin vechiul obicei al cartii postale. Ajunge si trei cuvinte: "Mii de multumiri!"

2. Sa nu exageram in a fi surprinsi!

Sa nu spunem cu o picatura de ironie in voce ca "Nu trebuia!" atunci cand desfacem pachetelul ornat cu grija care contine doua perechi de ciorapi nylon ieftine primite in dar de la matusa. Sa ne gandim ca a cumparat-o din putina ei pensie si a oferit-o din inima.

3. Sa nu ne prefacem a fi fetita timida!

Sa nu strigam din gura mare: "Ai innebunit? E de-a dreptul fantastic!" cand prietena de suflet a zecea oara ne ofera acelasi ulei de corp care are un miros insuportabil!

4. Sa nu intrebam daca nu cumva o putem schimba!

Daca la desfacerea cadoului observam bluza verde cu mov in care ne-ar veni greu sa o imbracam si pentru a scoate gunoiul din casa sa nu strigam cu bucurie "Este chiar culoarea mea preferata!"

5. Nu are nici un rost sa fim prea politicosi!

Daca familia ne considera o fire de exceptie si de fiecare sarbatoare ne ofera ceva foarte modern si de neutilizat, pe cand ceilalti membrii isi primesc cadourile dragute sa nu ne omoram cu multumiri doar din politete. Asa si data viitoare ne va astepta acelasi dar avantgardist.

6. Sa fim sinceri!

Daca partenerul de viata si-a stricat toti banii cumparandu-ne un cardigan rosu, sa-i spunem cu sinceritate ca nu ne sta bine acest fazon ca sa evitam intrebarea: "De ce nu porti niciodata cardiganul pe care ti le-am cumparat eu?"

7. Sa prevenim ideile celor care ne ofera cadouri!

Cand desfacem pachetul si vedem farfuria cu motive mitologice pe care ne-a cumparat-o sora, sa nu-i dam timp sa ne spuna sa o agatam deasupra patului. In prima clipa sa spunem: "In asta imi voi tine demachiantele!"

8. Exista o solutie: sa o spargem...

Daca nasa va intreba de ce niciodata nu vede portelanul pe care l-a cumparat in cadou atunci cand ne viziteaza sa nu ne prefacem prea tare ca ne pare rau ca l-am spart pentru ca am putea sa primim iarasi acelasi dar!

9. Sa dam mai departe!

Daca primim ceva de nesuportat avem o sansa sa scapam de acesta, sa-l dam mai departe! Insa sa nu spunem: "Va fi bine si acesta pentru cineva" atunci cand cel care ni l-a oferit e prezent.

10. Un ultim sfat: sa ne razbunam !

Prietena in fiecare an ne aduce o carte plictisitoare. Sa-i oferim si noi un parfum oribil, spunand: "Are un miros minunat, te vei bucura si tu!". (S-ar putea sa ne pierdem prietena de tot, dar poate asa vom scapa si de un lucru de prisos de sub brad.)

Sfaturi de cadouri

1. Bijuterie

Fiecare femeie, mama, matusa, soacra, sotie sau logodnica se va bucura de o bijuterie frumoasa, fie aceasta lantisor, cercel, bratara sau chiar inel.

2. Jurnal

Cadou ideal pentru adolescentele care isi pot ascunde secretele pastrate cu grija in acesta.

3. Ceas

Un ceas de perete constituie un cadou de neuitat pentru orice familie. Insa daca cumparati ceasuri de mana pentru cineva, aveti grija, pentru indragostiti inseamna dragoste eterna.

4. Pijama

Puteti alege din mai multe tipuri de material: bumbac moale si calduros pentru copii sau matase fina pentru pretentiosi. Sa aveti grija insa cu culoarea. Si aceasta trebuie sa se potriveasca personalitatii persoanei careia ii este oferit cadoul.

5. Caciula, fular

Baietii si iarna prefera sapca de baseball, insa daca alegem un model si o culoare corespunzatoare se vor bucura si pentru acest cadou.

6. Cutie pentru bijuterii

O cutie pentru bijuterii este un cadou excelent pentru orice femeie, mai ales daca si contine ceva...

7. Vaza

Un exemplar antic frumos ornat va face bucuroasa o gospodina, fiind in acelasi timp utila si decorativa.

8. Elemente de decoratie

Sa aveti grija ca acestea sa fie alese cu gust. Trebuie sa va asigurati inainte de faptul ca persoanei careia i le oferim le place. Fie acesta bibelou, vaza sau o statuieta, trebuie sa poarte amprenta bunului gust.

9. Ceasca

Puteti alege din mai multe forme si culori, insa cestile cu inscriptii personalizate pot aduce multa bucurie pentru orice persoana care consuma ceai sau cafea in fiecare zi.

10. Muzica

Fie ca alegeti CD, caseta sau placa muzicala, fiti siguri ca ceea ce ati ales va corespunde gustului persoanei pentru care ati cumparat cadoul.

11. Parfum

Un parfum este un cadou ideal - atat pentru femei cat si pentru barbati. sa aveti grija sa alegeti produse de calitate. Un parfum ieftin si cu miros neplacut nu este chiar cadoul despre care viseaza fiecare.

12. Bluze, camasi

Constituie un cadou de care se bucura fiecare dintre noi, mai ales daca este modelul, culoarea si materialul preferat. La aceste trei lucruri trebuie sa fim atenti atunci cand le alegem.

14. Rama pentru fotografii

Putem gasi mii de forme si modele, perfecte pentru orice gust si personalitate. Daca rama contine si o fotografie, aceasta va fi o bucurie si mai mare.

15. Puzzle

Un puzzle este un cadou excelent pentru persoanele cu rabdare multa. Alegeti un model frumos, insa aveti grija, daca este din multe bucati, sa fie totusi posibil de asamblat.


Sursa: http://www.scribd.com/doc/7779787/Despre-cadouri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu