marți, 8 martie 2011

O nouă librărie în Blaj!



De curând, iar aceasta înseamnă 1 martie, Blajul a fost martorul unui eveniment cultural, deși modest, - prin participarea restrânsă -, totuși de o mare amploare pentru inimile dornice și flămânde de cunoaștere: deschiderea unei noi librării.

Pe numele întreg:

Librăria NONA ART, o oază a culturii.

Ea și-a găsit locația pe o străduță ce leagă în imediata ei apropiere, Blajul istoric de lumea întreagă: Str. Gheorghe Doja, la nr. 16.

Sub conducerea deosebitei doamne Eleonora Voicu, librăria dânsei așteaptă pe toată lumea cu brațele deschise zi de zi începând cu ora 900 până la 1700, iar sâmbăta începând ca în zilele precedente dar încheindu-se în pragul orei 1300. Duminica repaus, zi de odihnă și laudă adusă Domnului!

Dintre editurile prezente ce își găsesc aici lăcaș, le voi cita doar pe cele mai semnificante ca: Surorile lauretane, Galaxia Gutenberg, Serafica, Sapientia etc. Literatura diversă, de specialitate sau doar informativă, de spiritualitate sau pur și simplu culturală, este înconjurată de obiecte de cult, candelabre, icoane, veșminte preoțești și de o gamă variată de rechizite școlare pentru elevi și studenți.

Pe scurt, este un loc în care merită să te oprești de multe ori, să scrutezi fiecare raft în parte și să pleci cu brațele doldora de materialele ce sunt foarte ieftine în comparație cu alte locații. Să nu mai vorbim de primirea generoasă și de bucuria zâmbitoare cu care ești poftit mereu de doamna Nona, pentru a pleca măcar cu plăcerea revederii cu ea.

Le urăm, dânsei și librăriei, viață îndelungată și spor în apostolatul pe care l-au primit de a educa inimile din Blaj din punct de vedere cultural și spiritual.

Apasă pe imagine pentru a o mări!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu