joi, 19 mai 2011

Noul Arhiepiscop al Alba Iuliei este PS Irineu Bistriţeanul

PS Irinei Bistriteanul

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit astăzi, 19 mai, în şedinţă de lucru la Reşedinţa Patriarhală, a ales în demnitatea de Arhiepiscop al Alba Iuliei pe Preasfinţitul Părinte Irineu Bistriţeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului cu 29 de voturi. Noul arhiepiscop al Alba Iuliei a declarat că va continua activitatea pastoral-misionară şi social-filantropică începută de Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului.

O altă prioritate a noii misiuni, încredinţate de Dumnezeu în păstorirea Arhiepiscopiei, este promovarea culturii. “În primul rând voi acorda o atenţie deosebită slujirii pe care păstorii sufleteşti, preoţii, o desfăşoară. Voi căuta să-i determin a avea cât mai multă râvnă pastorală şi un dinamism entuziast. Voi avea grijă de şcolile teologice şi de promovarea culturii. Cultura nu va fi neglijată pentru că ştim că ea are rădăcinile în cultul liturgic. În al treilea rând o atenţie deosebită voi acorda asistenţei sociale şi carităţii creştine” a spus Preasfinţia Sa după cum informează Radio Trinitas, citează Basilica.ro.

Au fost doi candidaţi desemnaţi de către Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în consultare cu Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Preasfinţitul Părinte Irineu Bistriţeanul a primit 29 de voturi din cele 42 exprimate. Preasfinţitul Părinte Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a obţinut 13 voturi. Ceremonia de intronizare a noului Arhiepiscop al Alba Iuliei va avea loc în Catedrala Reîntregirii din municipiul Alba Iulia în ziua de duminică, 5 iunie 2011.

Sursa: Basilica.ro http://www.catholica.ro/2011/05/19/noul-arhiepiscop-al-alba-iuliei-este-ps-irineu-bistriteanul/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu