sâmbătă, 4 iunie 2011

Cuvântul sculptează!

4 Iunie – „A retrăi”

S-a întâmplat într-o clasă de elevi de şase-şapte ani. După Săptămâna Mare, preotul colegiului i-a vizitat pentru ca să le vorbească despre Învierea lui Isus. A început formulându-le o serie de întrebări uşoare: unde s-a născut Isus, unde a trăit, unde a murit… până aici fără nici o problemă. La sfârşit, venea întrebarea înşelătoare, întrebarea capcană:

-«Unde este înmormântat?»

La această întrebare, s-a aşternut tăcerea asupra întregii clase. După câteva momente de derută, o fetiţă ridică mâna şi spuse:

-«Nu este înmormântat nicăieri, pentru că „a retrăit”.»

Nu „a retrăit”, dar a înviat, ceea ce este foarte diferit. A retrăi, înseamnă a reveni la viaţa pe care o aveai înainte de moarte, cu aceleaşi probleme, greutăţi şi limite. A învia este mult mai mult: înseamnă a intra în plinătatea vieţii, o viaţă nouă şi superioară, unde „nu va mai fi moarte, nici plâns, nici durere, pentru că toate cele de dinainte au trecut” (Apoc 21,4).

Dacă a retrăi ar fi o minune, Învierea lui Isus, pe lângă minune, este un mister.

Dacă Isus „ar retrăi” doar, moartea, păcatul şi răul ar continua să-l domine iar, odată cu el, şi pe noi. Înviind, însă, a învins moartea: a sa şi a noastră. De la Învierea sa, moartea este mai puţin moarte.

Trebuie să fie foarte mare ceea ce Dumnezeu a voit pentru noi, când a plătit un astfel de preţ: Patima Fiului său. Doar în Cer ne vom da seama ce a dobândit Isus pentru noi.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu