joi, 25 august 2011

„Greva nașterilor” ar putea depopula România până în 3200

România este în pericol să rămână fără locuitori în jurul anului 3200 dacă se păstrează actuala rată de natalitate. De asemenea, Spania, Germania, Italia și Rusia vor fi depopulate înaintea intrării în noul mileniu, scrie The Economist.


natalitate romaniaDacă se păstrează trendul natalității, multe state vor rămâne nepopulate până la finele acestui mileniu. Multe femei din zonele prospere ale Asiei preferă să rămână singure toată viața decât să se căsătorească şi să aibă copii.


Această „grevă a căsătoriilor" face ca rata natalității în Asia și în alte 83 de țări să fie într-o puternică scădere deoarece femeile nu mai nasc suficiente fiice care să le înlocuiască. Potrivit datelor, dacă 1.000 de femei din Hong Kong dau naștere la doar 547 de fete, iar dacă trendul s-ar păstra ar urma ca aceste 547 de fiice să dea naștere la doar 299 de fete, iar numărul ar fi în descreștere. Acest declin ar dura însă doar 25 de generații, până în anul 2.798 când în Hong Kong se va naște ultima femeie.


Un calcul asemănător, aduce rezultate dramatice și în rândul altor state precum Spania, Italia, Germania Rusia și Japonia care nu vor prinde următorul mileniu. Ceva mai bine stau state precum China, care dacă păstrează ritmul actual, va rămâne nepopulată în 1.500 de ani, Canada în dreptul căreia calculele indică o rezistenţă până în anul 4.400-4.500 și Brazilia care va prinde chiar anul 5.000.


Aceste estimări iau în calcul rata natalității estimată de ONU pentru perioada 2010-2015.

(Foto: ziare-pe-net.ro) Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/-Greva-nasterilor--ar-putea-depopula-Romania-pana-in-3200-4073.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu