duminică, 18 septembrie 2011

Cum să găsești o carte care să-ți placă?

Scris de Andreea Chebac • 14 septembrie 2011 • in categoria Stiri

Pentru că de multe ori poți începe o lectură care să te dezamăgească pe parcurs și pentru că nimeni nu vrea să-și piardă timpul cu cărți slabe a fost inventată o metodă prin care poți găsi cărți pe gustul tău.

Booklamp.org este un site care îți permite să găsești noi volume interesante în funcție de cărțile care ți-au plăcut anterior. Pentru a identifica următoarea lectură reușită sunt analizați mai mulți parametri precum limbajul, tema cărții, personajele, descrierile, dialogurile etc.

Acest site este rezultatul unui proiect numit Book Genome, creat pentru a identifica, urmări, măsura și studia caracteristicile ale unei cărți. Cercetările au durat șapte ani și au ca raționament faptul că supraviețuirea pe piață a unui titlu depinde de experiența cititorului, așa încât trebuie ca subiectul cărți să fie interesant, cititorii să rezoneze cu personajele și să considere limbajul cărții agreabil.

Sursa: www.elefant.ro / http://www.bookblog.ro/stire/cum-sa-gasesti-o-carte-care-sa-ti-placa/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu