vineri, 30 septembrie 2011

Cuvântul sculptează!

30 Septembrie – A învăţa să lupţi

Un om găsi o gogoaşă de fluture şi, într-o zi, văzu în ea o mică deschizătură. Se aşeză şi observă cum fluturele se lupta ore întregi pentru a forţa trecerea trupului său prin acea gaura îngustă. După ce lupta ceva timp, părea că oboseşte şi nu făcea nici un progres. Părea că fluturele deja luptase cât putu şi-i era imposibil să mai continue.

Omul hotărî să-l ajute. Luă un foarfec şi tăie restul gogoaşei. Fluturele ieşi cu uşurinţă. Avea trupul umflat şi nişte aripi mici şi boţite.

Omul continuă să observe fluturele pentru că se aştepta ca aripile sale să crească în orice moment iar trupul său să-şi revină. Dar nimic din toate acestea nu se întâmplă. De fapt, fluturele îşi petrecu restul zilelor sale târându-se cu trupul său umflat şi cu aripile mici şi boţite. Nu reuşi să zboare niciodată.

În ajutorul său amabil şi precipitat, omul nu înţelesese că acea gogoaşă atât de sufocantă şi efortul pe care fluturele trebuia să-l facă pentru a putea trece prin acea deschizătură atât de îngustă era modul natural de a forţa ieşirea fluidelor din trupul său către aripi pentru ca fluturele să fie capabil să zboare odată eliberat din gogoaşă.

Uneori, lupta este exact ceea ce ne trebuie în viaţa noastră. Dacă Dumnezeu ar permite ca noi să trăim fără obstacole ar fi teribil pentru noi. Nu am fi atât de puternici cum ar trebui. Am fi fleşcăiţi şi inutili. Nu am reuşi niciodată să zburăm.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu