vineri, 30 septembrie 2011

Planeta are suficientă apă pentru nevoile omenirii

Planeta deține suficientă apă pentru dublarea producției de alimente necesare omenirii. Informația a fost făcută publică în cadrul World Water Congress ce are loc zilele acestea în Brazilia.

waterRezervele asigură necesarul pe următoarele decenii, marea problemă fiind nu rezervele naturale ci exploatarea ineficientă a acestora. „Există suficientă apă pentru a susține producția de alimente, energie și pentru consumul industrial pentru secolul 21", s-a arătat într-un raport în cadrul celei de-a 14-a ediții a congresului, și mediatizat într-o ediție specială a publicației Water International.

Lipsa apei în anumite regiuni a fost recunoscută în raportul pregătit de Challenge Program on Water and Food (CPWF), dar s-a subliniat și faptul că existe suficiente rezerve în alte regiuni. Singura condiție ar fi un consum echilibrat și o exploatare eficientă a rezervelor. „În ultimă instanță este o provocare pentru politicieni, nu o îngrijorare cu privire la resurse", a spus Alain Vidal, reprezentant al CPWF. „Cu îmbunătățiri modeste putem genera de 2-3 ori mai multe alimente decât producem azi." Problema cea mai stresantă este dublarea producției de alimente pentru o populație despre care se crede că va atinge pragul de 9,5 miliarde în anul 2050.

Studiul s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani și a beneficiat de aportul unor experți din 30 de țări, fiind „cel mai cuprinzător demers de evaluare a modului în care societățile umane rezolvă nevoia crescândă de apă." Au fost evaluate rezervele din 10 bazine riverane din Asia, Africa și America de Sud.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Planeta-are-suficienta-apa-pentru-nevoile-omenirii-4278.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu