joi, 24 octombrie 2013

Împreună până la moarte


            Mi-a fost dat să am un prieten care avea un amic adevărat deși nu era om.
            Acest prieten al meu ,Paul, era alpinist și în timpul lui liber, colind munții din apropiere, luând notițe, afundându-se în diverse peșteri și chiar ocupându-se de amenajarea lor profesionistă pentru a fi accesibilă vizitatorilor. Ce este comun acestora este faptul că era mereu însoțit de Victor, câinele lui care era antrenat special pentru a căuta persoane pierdute, așa că pe lângă job-ul lui de fiecare zi, uneori era solicitat în acțiuni de căutare a persoanelor rătăcite prin munți sau păduri ori date dispărute. Victor avea un miros foarte fin și nu de puține ori a reușit să-i găsească pe cei pentru care parcă nu mai exista nici o șansă.
            Dar din păcate ceea ce este greu l-a ajuns și pe Paul.
            Era în munți și căuta un grup de turiști rătăcit de câteva zile. Aproape toți s-au întors acasă dar el și Victor nu au renunțat. Și-a aprins lanterna frontală și s-a înfundat în bezna munților. Știm cât de imprevizibilă este vremea la munte așa că s-a pornit o furtună grea. El nu a renunțat, cu atât mai mult că știa că dacă îi este greu lui cu atât mai greu le va fi turiștilor. Ajuns la intrarea unei peșteri a înaintat, era una nouă, necunoscută de el (azi îi poartă numele) și nu era prea adâncă dar ce era în interior nu se aștepta să găsească. Acolo a dat de un urs brun de câteva sute de kilograme care s-a năpustit asupra lui. A scăpat de primul său atac ca prin minune fiindcă Victor l-a atacat. Dar Paul, în loc să-și salveze viața, a luat o bucată de lemn și s-a năpustit asupra fiarei pentru a-și salva amicul. Amândoi au fost grav răniți dar nu au renunțat unul la altul, chiar au continuat să-i caute pe turiști și i-au găsit nu departe de peșteră; își făcuseră acolo un adăpost și erau foarte neliniștiți. Cu ajutorul telefonului mobil i-a putut direcționa pe salvatori spre ei dar părea că totul e prea târziu pentru el. O hemoragie internă i-a luat mult din energie. Din păcate, în drum spre spital, deși a vorbit continuu cu salvatorii lui, povestindu-le ce s-a întâmplat, și-a pierdut cunoștința și inima i s-a oprit de câteva ori. A decedat în sala de operație cu doctorii văzându-se neputincioși în jurul lui.
            Victor, la câțiva km depărtare, închis într-un adăpost pentru câini, lătra și își chema stăpânul.
           La câteva zile a fost luat din adăpost de familia lui Paul. Dus la mormântul lui, Victor nu a mai vrut să plece de acolo așa că familia a continuat să-i ducă mâncare chiar la cimitir, deși nu vroia nici să se atingă de ea. În nopțile reci și lungi se putea auzi cântul de jale al câinelui până când acesta s-a auzit tot mai stins... 

COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu