joi, 10 octombrie 2013

Vineri, 11 octombrie, România este luminată din nou de candelele solidarității



Ajuns la cea de-a 8-a ediție, evenimentul ”Un Milion de Stele” realizat de organizațiile Caritas din toată țara, va reaprinde din nou candelele solidarității în cadrul celui mai amplu gest destinat celor aflați în nevoie.

La ora 18:00, în peste 30 de orașe din România se vor aprinde simultan în locuri publice un milion de candele de către cei care vor să susțină o persoană nevoiașă: un copil orfan, o persoană vârstnică singură sau o familie care trăiește sub pragul sărăciei absolute. De asemenea, toți cei invitați vor putea să ofere o donație la fața locului.

La Blaj, evenimentul ”Un Milion de Stele” se va desfășura în acest an, în premieră,  pe Câmpia Libertății, vineri, 11 octombrie, de la ora 18. Pentru acest an am pregătit 800 de lumânări, fiecare flacără reprezentând simbolic o familie care se confruntă cu sărăcia și marginalizarea socială.

Informații și harta localităților participante pot fi găsite pe site-ul www.unmiliondestele.ro

Ediția 2012, prin puterea solidarității a reușit să strângă în doar câteva ore peste 11.000 de susținători și fonduri în valoare de peste 63.000 de RON, fonduri ce au fost utilizate pentru furnizarea de pachete alimentare de sărbători, pentru asistența socio-medicală în cadrul centrelor de îngrijire la domiciliu, pentru îngrijirea vârstnicilor și pentru asistența socio-educațională oferită copiilor vulnerabili din comunitate.

Mesajul evenimentului se adresează societății civile, dar și autorităților și atrage atenția asupra problemelor legate de sărăcie și neputința cu care se confruntă milioane de oameni din România.

În 2012, fondurile strânse au fost direcționate către 300 de familii sărace din România care se luptau zilnic cu săracia absolută, fiind nevoiți să trăiască cu 260 de RON pe lună. Familiile sărace au beneficiat de pachete de alimente de Crăciun și de asistență socială din partea organizațiilor Caritas România.

Caritas Mitropolitan Blaj a reușit în acest an să aprindă acele un milion de stele în Blaj, Brașov, Sibiu, Mediaș, Târnăveni și Luduș reușind să strângă 10.400 RON, bani care s-au transformat în alimente pentru masa de Crăciun a multor familii nevoiașe din cele 4 județe. Nu uităm să mulțumim elevilor blăjeni care au dat cel mai frumos exemplu de solidaritate cu ceilalți copii săraci, dar și Președintelui Sindicatului Liber al Pensionarilor "Câmpia Libertății" d-lui Nicolae Barna pentru donația făcută.

În 2013, ”Un Milion de Stele” reprezintă vocea celor nevoiași care vor să-și facă auzite problemele și să tragă un semnal de alarmă la nivelul societății și la nivelul autoritățiilor locale și centrale. 

Caritas Mitropolitan Blaj