joi, 30 ianuarie 2014

Ajutor RoboCop

Sunt înconjurat de neliniște, am ajuns în ungherul acesta întunecos și ei nu sunt departe, degeaba am fugit, aici s-a sfârșit cu mine, viitorul meu se oprește aici...
Dar nu, știu, mai am timp pentru un singur apel...
Sună...
„Alo, RoboCop? Sunt urmărit de câțiva oameni ce m-au văzut la bancomat și acum cred că vor să mă jefuiască. Ajutor RoboCop!”
„Stai liniștit acolo unde ești, ți-am reperat mobilul prin GPS și voi ajunge acolo curând. Repet: Nu fă nici o mișcare!”
Întunericul mă apasă ca o plapumă de metal și simt cum frigul se oțelește devenind din ce în ce mai ascuțit înjunghind astfel, fără milă, liniștea mea. Dar cu toate acestea, noaptea din fața mea mă protejează, este ultimul eșafod de apărare împotriva criminalității.
Taci... cred că am auzit ceva. Acum nici gândul nu trebuie să se mai audă. Și gândul poate să mă dea de gol. Îmi este teamă pentru mine și... mă gândesc la ea. Ea este singura ce îmi vrea binele cu adevărat, mi-a spus asta de mii de ori și mai ales, mi-a spus acele cuvinte ce fac ca lumea aceasta de la începuturi să se miște: „Te iubesc!” Mă bucur că nu este aici cu mine, să fie în pericol, să tremure de frică și de frig...
Uite cum le strălucesc cuțitele în lumina palidă a Lunii și cum caută cu dorință diavolească sângele. Sunt flămânde de nedreptate, vor să ia ceea ce li se cuvine, au fost sălbăticite și din cuțite domestice de bucătărie, care să taie pâinea, să întindă marmelada pe ea și să bucure apoi papilele gustative au devenit animalice. Dar poate nu este vina lor, și sigur nu este, ele fac doar ceea ce li se comandă.
Ce am lovit?!?... o sticlă. Uite cum cade, se împrăștie și țipă îngrozitor arătând cu ură spre făptașul uciderii ei... m-au descoperit...
Acum mă înconjoară un întueric sumpru și patru matahale de oameni care îmi vor banii, viața... tot.
Sunt pierdut. O mână, precum un fulger se năpustește asupra mea și mă încătușează...
La doar o sută de metri de noi răsare un Soare... un far imens... lumina justiției... ROBOCOP.
Criminalii se despart, pleacă în patru patru puncte cardinale dar nu apucă să se miște prea departe fiindcă toți cad ca secerați de niște gloanțe ce îi adorm instantaneu.
O mână întinsă îmi redă șansa să stau în picioare, la capătul ei este un întreg mecanism, metalic și sticlos dar în spatele căruia bate o inimă de om. Categoric este o inimă de om!
Mulțumesc RoboCop.

Cam așa mi-aș imagina salvarea mea dintr-o situație periculoasă prin anul 2028.
În curând, va rula și în România filmul Robocop și este adus de cei de la CineForum, şi poate fi urmărit în cinematografe începând cu 7 februarie. În regia lui José Padilha, filmul îi are în distribuţie pe Joel Kinnaman, Gary Oldman şi Samuel L. Jackson. Trailerul filmului, în format HD şi subtitrat în limba română, îl puteţi găsi aici, iar site-ul oficial al lui RoboCop este chiar aici! Cf.  Malaezu.ro.