miercuri, 5 februarie 2014

Raportul Lunacek, care prevede mai mult de doi părinți pentru copii, a fost adoptat în Parlamentul European

Lunacek, raportul care prevede "mai mult de doi părinți pentru copii", a fost dezbătut în Parlamentul European începând cu luni seara.

”Cu 394 de voturi pentru, 176 de voturi împotrivă și 72 de abțineri, a fost adoptat astăzi, 4 februarie 2013, extrem de controversatul raport”, anunță site-ul stiripentruviata.ro.

”Prin acest vot, Parlamentul European a afectat grav propriile pretenții de a reprezenta populaţia care l-a ales. Chiar mai rău: prin adoptarea acestui raport a pus un mare semn de întrebare asupra menirii de a fi o instituție care apără drepturile omului.

Cu alte cuvinte, prin votul de astăzi, Parlamentul European a respins principiul universalității drepturilor omului. Aceasta este o zi de rușine.

Însă, în ciuda rezultatului votului de astăzi, putem spune că ne aflăm la un moment de cotitură în războiul cultural care are loc în prezent în Europa.

Acest război nu va fi câștigat într-o singură zi, dar situația s-a schimbat considerabil. Până cu puţin timp în urmă, lobby-ul homosexual, feminist şi pro-avort considera instituțiile UE drept locul perfect pentru a-şi promova agenda, fără niciun control public. Aceste instituții sunt departe de cetățenii obișnuiți, dar foarte receptive la influența lobby-urilor bogate (în special a celor create de ele).

Timp de mulți ani, UE a adoptat rapoarte, documente de lucru, propuneri legislative pentru a promova homosexualitatea – și de cele mai multe ori publicul larg nu a fost conștient de ceea ce se întâmpla. Cu toate acestea, succesul inițiativei cetățenești One of Us, înfrângerea rușinoasă a raportului Estrela, precum și mobilizarea în masă a cetățenilor împotriva raportului Lunacek arată că valul este de cotitură: oamenii sunt acum informaţi asupra activităților Parlamentului European și se implică. Desigur, nimic nu poate împiedica politicienii aleși să voteze în favoarea unui text este atât de covârșitor respins de electoratele lor. Dar există un preț care trebuie plătit, iar acest preț va fi văzut la viitoarele alegeri.

Pentru aceia dintre noi care cred că drepturile omului trebuie să fie universale, rezultatul acestui vot este dezamăgitor. Dar aceasta este o înfrângere fără consecințe majore. Dimpotrivă, reacţia publicului, într-o proporţie covârşitoare negativă la adresa raportului Lunacek, este un semn încurajator că adevărata înțelegere a drepturilor omului va prevala în cele din urmă. Acum este necesară menținerea la un nivel ridicat a presiunii.”

Le Figaro a făcut un bun rezumat a ororilor solicitate în raportul Lunacek, foaia de parcurs LGBT.

«Brussels, leave our kids alone» (Bruxelles, lăsați-ne copiii în pace), scria pe un banner duminică, 2 februarie 2014, în timpul marșului organizat de la Manif pour tous, referindu-se la Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motive de orientare sexuală și identitate de gen sau raportul Lunacek, dezbătut și aprobat în Parlamentul European. Acest raport a fost denunțat de la Manif pour tous, catalogat fiind ca o încălcare a drepturilor omului în favoarea activiștilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, intersexuali). Aproape 200.000 de cetățeni europeni au semnat o petiție împotriva acestui text.

Raportul doamnei Ulrike Lunacek, vicepreședinte al intergrupului-LGBT din Parlament European, «invită statele membre să ia în considerare modalitățile de adaptare a dreptului familiei în funcție de schimbările ce au loc în prezent în structurile și modele familiale» și «să includă posibilitatea ce permite copiilor să aibă mai mult de doi parinți (tutori legali), pentru că astfel s-ar deschide calea pentru o mai bună recunoaștere a familiilor curcubeu». Se «solicită statelor membre să asigure accesul femeilor singure sau lesbiene la tratamente de procreere asistate medical». În finalul raportului a fost fluturat și steagul roșu al «genului» în școală, invitând statele membre să «favorizeze educația obiectivă a întrebărilor legate de orientarea sexuală, identitatea de gen și expresia genului».

Chiar dacă această rezoluție nu obliga din punct de vedere juridic statele membre, aceasta «face obiectul unei utilizări orientative a statelor membre pentru legalizarea căsătoriei, adopției, reproducerii asistate medical și a mamelor-surogat pentru cuplurile de același sex». «Homofobia trebuie să fie denunțată și combătută peste tot în Europa, dar nu ar trebui să fie exploatată în scopuri ideologice de către susținătorii conceptului identității de gen, au declarat reprezentanții  mișcării Manif pour tous. De asemenea, trebuie să se permită statelor membre să decidă cum cred de cuviință, în funcție de propria lor cultură, în conformitate cu legislația europeană și principiul subsidiarității».

Raportul «nu menționează nici o lege specială și nu va afecta libertatea de exprimare, a replicat  intergrupul - LGBT din Parlamentul European, ci propune sugestii pentru a se asigura că persoanele LGBT au aceleași drepturi fundamentale precum toți ceilalți cetățeni. Raportul menționează identitatea de gen, care este o caracteristică individuală, precum ar fi vârsta, etnia sau orientarea sexuală». După ce s-a opus, în urmă cu câteva săptămâni, raportului Estrela privind drepturile sexuale și de reproducere, La Manif pour tous spera să obțină respingerea raportul Lunacek, din păcate nu s-a întâmplat asta.

Europarlamentarii români au primit, cu o zi înainte de vot, o scrisoare din parte Preasfinției Sale Virgil Bercea, în calitatea sa de Vicepreşedinte COMECE. Redăm conținutul scrisorii publicate pe egco.ro, în cele ce urmează:

Stimată Doamnă/Domnule Euro-Deputat,

Cu toată consideraţia şi respectul pentru munca pe care o depuneţi în folosul cetăţenilor României, deci ai Europei, Vă rugăm să reanalizaţi şi să nu fiţi de acord cu propunerile făcute de Raportul Lunacek – care se va vota în plen, săptămâna 3-6 februarie.

Motivele pentru care vă solicit acest lucru sunt:

1. Domnia Voastră, ca român, pledaţi şi duceţi în Europa valori care au la bază legile naturale în care cu toţii am fost crescuţi. Biserica nu condamnă persoanele, orice orientare ar avea, ci le ajută să meargă pe un drum al binelui, al frumosului, al iertării, al împăcării al responsabilităţii şi demnităţii. Fiecare persoană umană are dreptul natural de a trăi şi de a se dezvolta liber pe acest pământ. Valoarea libertăţii este un drept fundamental. Considerăm căsătoria dintre un bărbat şi o femeie ca încadrându-se în legile naturii pe care vă rugăm să o protejaţi;

2. Vă rugăm, în acelaşi timp, să promovaţi ca întotdeauna şi de această dată principiul universal al drepturilor omului şi să nu votaţi favorabil „Raportul Lunacek”;

3. Biserica promovează şi respectă egalitatea de şanse a femeii, recunoscându-i rolul important pe care îl joacă în societate ca mamă, soră, soţie, dar şi ca având aceleaşi drepturi precum bărbatul. Femeia nu poate fi umilită şi nici îngrădită şi nici nu poate fi transformată în bărbat şi nici bărbatul în femeie. Vă rugăm să susţineţi egalitatea dintre femeie şi bărbat ca două identităţi preţioase şi de neînlocuit ale firii umane;

4. Considerăm că, într-o Europă a popoarelor, fiecare poate contribui cu darurile sale. România noastră are aceste valori pe care Domnia Voastră puteţi să le oferiţi Europei şi lumii. Vă rugăm să vă faceţi un mesager al valorilor care ne caracterizează şi de aceea vă rugăm să nu fiţi de acord cu „Raportul Lunacek”.

Sunt convins, Doamnă/Domnule Euro-Deputat, că întotdeauna şi prin tot ceea ce faceţi urmăriţi binele persoanei umane şi al societăţii. Vă mulţumesc pentru această muncă, bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze iar Maica Sfântă să vă ocrotească mereu!

Cu toate acestea, nu toți europarlamentarii români au votat împotriva raportului Lunacek. Site-ul culturavietii.ro ne oferă o listă cu europarlamentarii români și votul lor:

Au votat împotriva raportului Lunacek: Antonescu, Bodu, Marinescu, Niculescu, Preda, Stolojan (PDL); Matula, Sogor, Winkler (UDMR); Vadim Tudor.

Au votat pentru aprobarea raportului Lunacek: Luhan (PDL); Hellvig, Nicolai, Weber, Silaghi, Vălean (PNL); Severin.

S-a abținut: Băsescu (PDL).

Au fost absenți sau nu au votat: Cliveti, Crețu, Sârbu, Țicău, Boștinaru, Cutaș, Enciu, Ivan, Pașcu, Tănăsescu (PSD); Tokeș, Zamfirescu.

În condițiile explicate devine clar, sperăm, pentru tot mai mulți dintre noi, că alegerile europarlamentare din mai 2014 vor fi absolut cruciale pentru viitorul valorilor sociale autentice în Uniunea Europeană.