Autorul imnului este Jakub Blycharz, un compozitor din Cracovia, de profesie avocat, dar pasionat de muzică. Piesa este interpretată de Katarzyna Bogusz, Aleksandra Maciejewska şi Przemek Kleczkowski, acompaniaţi de 50 de membri ai corului şi ai orchestrei conduse de directorul de orchestră Hubert Kowalski.
Jakub Blycharz a mărturisit că înainte să înceapă compunerea imnului a căutat să se inspire din Sfânta Scriptură. Astfel, în cartea Deuteronomului, capitolul 31, a găsit un îndemn: „Acum scrieţi pentru voi cântarea aceasta! Fiii lui Israel să o înveţe: pune-o pe buzele lor ca să fie pentru mine cântarea aceasta ca mărturie împotriva fiilor lui Israel!” Inspirat de aceste cuvinte a început munca de compunere a imnului.
Imnul începe cu un fragment din Psalmul 121 (120), care proclamă grija pe care Dumnezeu cel milostiv o are pentru creatura Sa: „Domnul este păzitorul tău… Domnul te va păzi de orice rău… de acum şi până în veac”. Strofa a doua face referinţă la parabola oiţei pierdute (Lc 15,1-7), un alt text biblic care vorbeşte despre milostivirea lui Dumnezeu şi care trezeşte speranţa datorită efortului continuu pe care îl face Dumnezeu pentru a readuce omul la plinătatea vieţii. Refrenul redă tema ZMT Cracovia: „Fericiţi cei milostivi”. Strofa a treia este o parafrazarea a cuvintelor Psalmului 130 (131): „Dacă te-ai uita la fărădelegi, Doamne,/Doamne, cine ar mai putea să stea în faţa ta?/La tine însă este este iertare,/şi ne temem de tine”. Atitudinea lui Dumnezeu faţă de noi ne îndeamnă să avem şi noi milostivire faţă de cei care ne înconjoară. Iar următoarea strofă proclamă adevărurile fundamentale ale credinţei creştine.