marți, 15 septembrie 2015

O actriță din Harry Potter salvată de la moarte prin stropire cu apă sfințită

Ziarele britanice au scris de mai multe ori în ultimele zile despre povestea incredibilă a lui Lucy Hussey-Bergonzi, o tânără de 15 ani. Evenimentele referindu-se la începutul anilor 2009.

După înregistrarea unei scene pentru unul din episoadele Harry Potter, aceasta a suferit un atac cerebral, fiind internată de urgență la Great Ormond Street Hospital din Londra. Medicii au confirmat o hemoragie cerebrală cu un prognostic fatal. Au reușit să o mențină în viață doar cu ajutorul aparatelor. După cinci zile au descoperit că atacul a fost cauzat de o malformație arterio-venoasă (AVM). O echipă de chirurgi a efectuat două operații, dar s-au dovedit inutile. Medicii le-au spus părinților că Lucy nu va supraviețui și că ar fi bine să-și adune familia pentru a-i spune "la revedere".

Denise, mama fetei, și-a exprimat dorința de-a o boteza în Biserica Catolică. În timpul ceremoniei, după un moment de rugăciune în fața patului în care Lucy zăcea intubată și înconjurată de aparate, preotul a pus câteva picături de apă sfințită pe capul fetei. Mama fetei spune: "În acel moment Lucy a dat imediat un semn, și-a ridicat brațul. La început am crezut că avea un atac de apoplexie, dar ... la 24 de ore după botez au eliminat toate tuburile și au deconectat toate aparatele." Asistentele care au fost la fața locului, scrie jurnalul DailyMail, vorbesc de un miracol. Medicii nici acum nu reușesc să înțeleagă modul în care tânăra și-a revenit. Este incredibil!

Astăzi, Lucy are 17 ani, și-a reluat studiile normale cu sprijinul unui logoped. Ea însăși mărturisește: "Doctorii au spus că a fost un miracol. Noi credem la fel. Nu avem o altă explicație."
Traducere: ACC
 
Sursa:aleteia.org