luni, 27 iunie 2016

Zeul gheții!

Dacă în viață ne legăm de ceva electric, acesta cu siguranță va fi frigiderul! Știu că vei spune că de fapt nu poți trăi fără smartphone, tabletă, PC sau TV, dar trebuie să reanalizezi situația... îți țin ele mâncarea mereu proaspătă?

Așadar, frigiderul, zeul gheții, al frigului echilibrat care îți menține alimentele pentru un timp mai îndelungat proaspete, este totuși cel care îți prelungește viața. Dacă în antichitate oamenii își depozitau hrana prin cotloane de peșteri sau, mai curând, prin pivnițe adânci, cu zăpadă de prin iarnă adunată, astăzi, omul poate să-și depoziteze cele necesare chiar sub acoperișul personal.

Un pic de istorie! Trebuie să știm că abia în secolul XVIII scoțianul William Cullen a reușit prima refrigerare artificială la Universitatea din Glasgow. Primele mașini de refrigerare au apărut la începutul secolului XIX, construite de inventatori britanici și americani ca Oliver Evans, Michael Faraday, Jacob Perkins și John Gorrie. Însă primul aparat frigorific practic și realizabil la scară industrială a fost construit de german Carl von Linde în 1876, care a patentat procesul de lichefiere a gazului în cantități mari. Deja, la jumătatea secolului XX, peste 80% dintre gospodăriile americane erau dotate cu frigidere, iar în prezent în Statele Unite și în cele mai multe dintre statele dezvoltate sunt tot atâtea frigidere câte gospodării există (info și foto de pe wikipedia, că nu le știu eu pe toate!). Și bineînțeles că de la apariția loc, ele s-au dezvoltat necontenit, devenind din ce în ce mai performante, chiar interactive, unele reușind să interacționeze cu deținătorul lor.

Pentru mine, sincer să fiu, în această perioadă, este foarte important să-mi mențină o sticlă de apă rece pe care să o amestec cu cea ajunsă la temperatura camerei... adică de te poți scălda în ea!

Mi-aș dori un frigider care să aibă un soi de dozator care să nu mai necesite deschiderea ușii, în așa fel încât mereu să am apa răcoritoare la îndemână :)

Liebherr, este unul dintre cei mai importanți producători de mașini de construcții din lume, dar şi un furnizor recunoscut de produse şi servicii inovatoare, orientate spre client, în numeroase domenii (a se vedea aici un istoric!). Spre rușinea mea, nu știam de existența lor, sau nu mi-a rămas în minte. Ce este drept, pentru că la TV apar mai multe reclamele ale unor companii foarte mari, riscul este ca cele mici, dar care oferă calitate. să rămână în umbră. Și pentru că Liebherr știe că oferă cele mai inovative și de calitate produse, printre care și frigidere, vrea să ne câștige și nouă încrederea oferindu-ne 6 ani de garanție!!! Așadar, în perioada 15 mai–31 august 2016, produsele Liebherr participante la promoție vor beneficia de 6 ani garanție (4 ani+2 ani extra). Extragaranția va fi valabilă cu condiția activării acesteia!


Părerea mea este că nu ar strica să dai un ochi pe site-ul lor și să vezi produsele ce le realizează și comercializează!

Pentru detalii suplimentare, accesează