duminică, 12 martie 2017

Să nu uităm de frumusețe!

Când te gândești la ceva sau la un loc frumos, la ce te duce gândul? La o panoramică a unui oraș? La o priveliște cu o cascadă sau o pădure? La un câmp înflorit? Poate ai vrea să fii chiar acolo... dar nu avem mereu timp să ajungem și să ne bucurăm de astfel de locuri, așa că, cel mai ușor, ne putem delecta cu o serie de fotografii. Însă altul este sentimentul când putem să avem în față o astfel de frumusețe.

Dar de ce nu te-ai bucura de frumusețe la tine acasă?

Direct din viitor, combinând tehnologia NASA, echipa de pe www.ecosphere.ro îți pune la dispoziție un mini ecosistem prin intermediul unei ecosphere.


Istoria lor din România este interesantă...
„EcoSphere România este o afacere deținută de două prietene, Bianca și Irina, care au decis să fructifice relația lor de o viață prin această afacere. Ele vor să arate prin această activitate, respectul lor față de cuceririle științei și ale artei și se bucură să împărtășească lumii binefacerile acestui produs unic.
În scopul asigurării unui nivel ridicat de control al calității, fiecare EcoSpheră se etichetează în partea de jos a sticlei cu un număr de serie individual. Acest lucru ne permite să urmărim istoricul și vârsta fiecăreia. 
EcoSpherele cu creveți au o durată medie de viață de 2-3 ani, deși am întâlnit multe cazuri în care creveții subsistau de peste 10 ani. 
Sistemul demonstrează, în cea mai necomplicată manieră, interdependența dintre viața animalelor, a plantelor și cel mai prețios element al Pământului – apa. Produsul nostru a fost denumit, în proiectul științific, un animal de companie care necesită cea mai simplă întreținere, într- un acvariu închis. 
Suntem mândri că realizarea noastră a ajuns a fi cunoscută la nivel mondial. Baza de date a clienților noștri trece dincolo de vârstă, rasă, nivel de educație și situare geografică. EcoSphere România comercializează produsul EcoSphere sub licență, pentru piața din România”.



Acestea ecosphere cu pietricele albe sau negre (colecțiile White lineBlack line) sau cu o conotație exotică (colecțiile Ocean Collection, Jungle Collection) atrag încă de la prima întâlnire sau vedere... Și înainte de a vă prezenta modul în care funcționează aceste ecosphere, vreau să vă spun câteva cuvinte despre preferata mea.

Ea face parte din colecția White line și se numește Pod White, fiind o ecospheră ovală de 13 cm. Înăuntru trăiesc 3-4 creveți iar pe fundul vasului este depus un strat de nisip alb. Sticla de 2-3 mm grosime, transparentă, ne dă ocazia să observăm tot ce se întâmplă în interiorul ei  închis și independent de „lumea” noastră. Produs în Germania, această ecospheră utilizează tehnologie NASA iar durata de viată medie a creveților este de 2-3 ani. 

Dacă achiziționezi această ecospheră, împreună cu ea mai primești și o broșură cu diverse informații, un magnet pentru curățare, eticheta cu numărul unic de înregistrare al ecospherei pentru ca astfel să se poată furniza diverse date la un moment dat sau pentru a preciza că ești deținătorul unui unicat!
Stau și mă gândesc cât mă va inspira o astfel de ecospheră la scris când o voi vedea în fața mea pe noptieră! Cred că îmi va inspira povestea din viitorul roman...


Bun, acum să vă spun cum funcționează...
„Mecanismul” este relativ simplu. În ecospheră, care este un mediu izolat, trăiesc câțiva creveți (3-5) care se hrănesc cu frumoasele (ornamentale) alge (care produc oxigen prin fotosinteză) și cu micile bacterii din interior. Bacteriile au rolul de a transforma deșeurile produse de creveți în substanțe nutritive pentru alge. Este un circuit continuu, chiar dacă nu un perpetua mobile (pentru că într-un sfârșit, și ele se sfârșesc...) dar este suficient pentru a-l observa împreună cu cineva drag, chiar făcând în fața lor educație ecologică cu micile generații!


Un astfel de cadou consider că merită să primească oricine pentru că poate deveni chiar și un element în educația orișicui. Iar acum o veste bună... îți poți achiziționa o astfel de ecospheră, iar apoi poți deveni un distribuitor al acestora, având posibilitatea de a obține un venit prin intermediul unui program de afiliere prin care beneficiezi de 15% din valoarea fiecărui produs comercializat prin intermediul tău. Ce spui, nu ți se pare atractiv?

Care este modelul tău preferat de pe www.ecosphere.ro?

P.S. Acest articol va apărea și în presa tipărită... țineți aproape!

Vezi mai multe detalii pe: http://eco-sphere.com/, http://www.ecospheres.co.uk/, http://www.eco-sphere.ca/en/, http://www.ecosphere-europe.com/