luni, 28 februarie 2011

7 tone de rozarii pentru ZMT


Au fost realizate într-o fabrică din Ecuador ce oferă un loc de muncă pentru 150 de familii.

Într-o mică fabrică din Quito, capitala Ecuadorului, un grup de 150 de femei realizează o comanda specială. Unul după altul ies din mâinile lor rozariile ce vor fi puse în rucsacul pelerinului la Ziua Mondială a Tineretului (ZMT n.n.). Acestea vor fi folosite de sute de mii de tineri ce şi-au dat întâlnire în luna august la Madrid pentru a celebra împreună ZMT.

Lună după lună, aceste femei necunoscute au produs 7 tone de rozarii, ce se vor trimite spre Madrid. Majoritatea dintre ele sunt casnice, având venituri modeste. Au realizat aceste rozarii pentru a aduce un plus de bani în casă, pentru a-şi asigura subzistenţa.

Toate aceste rozarii sunt o donaţie a unei asociaţii internaţionale cu sediul în Statele Unite – Apostolatul Rozariului în Familie. Această asociaţie a fost fondată de Servul lui Dumnezeu Părintele Patrick Peyton, a cărui misiune principală a fost aceea de a încuraja recitarea rugăciunii rozariului, în special în familie.


Transportul unui “colet” atât de voluminos nu e misiune uşoară. Fundaţia SEUR îşi va asuma aceasta responsabilitate, ca parte a colaborării cu Ziua Mondială a Tineretului. Acest acord va permite acoperirea tuturor necesităţilor de transport, logistică şi depozitare din cadrul ZMT.

Rozariul, şcoala Mariei

Părintele Phalan, responsabil cu acest proiect, a explicat de ce este atât de entuziasmat în ceea ce face: “Iubitul nostru Papa Ioan Paul al II-lea, ne-a învăţat că Rozariul este Şcoala Mariei, pentru care contemplăm chipul lui Isus împreună cu Maria. Ştim că mii şi mii de tineri îl vor căuta pe Isus la Madrid. Dorim să îi ajutăm şi noi! Mulţi tineri sunt în căutarea a ceva ce nu găsesc. Rozariul este un instrument simplu, dar profund şi verificat pentru a duce la Dumnezeu.”

Pe scurt… ei doresc să facă ca Rozariul să fie arma spirituală a creştinilor, prin care se poate obţine totul de la Sfânta Fecioară. Pentru aceasta s-a creat o pagină web: www.infinitum.cc. pe care s-au creat diferite secţiuni precum un spaţiu unde oricine poate să lase intenţiile personale de rugăciune sau un spaţiu unde îţi poţi alege intenţii de rugăciune pentru fiecare zi.

SEUR şi Fundaţia SEUR

SEUR este o companie de importantă pe piaţa transportului de urgenţă în Spania şi Portugalia şi se bazează pe o capacitate operativă la nivel internaţional care îi permite să realizeze livrări în 230 de ţări. Compania de curierat are nu mai puţin de 7100 angajaţi în întreaga lume.

Fundaţia SEUR s-a înfiinţat 2004 ca şi organizaţie non-profit ce îşi desfăşoară activitatea pe 4 direcţii: protecţia copilului, susţinerea angajaţilor din reţeaua SEUR, logistică “solidară” şi colaborarea cu alte companii/fundaţii pentru atingerea unui obiectiv comun, fiecare parte contribuind cu rezultatul activităţii sale de business.

Sursa: http://www.zmtromania.ro/7-tone-de-rozarii-pentru-rucsacii-pelerinului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu