sâmbătă, 11 iunie 2011

La fiecare cinci minute un creştin este martirizat

Un sociolog reprezentând Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a afirmat că numărul creştinilor ucişi în fiecare an datorită credinţei lor este atât de mare, încât matematic vorbind, la fiecare cinci minute unul moare ca martir. Massimo Introvigne a oferit aceste date la o conferinţă despre dialogul creştino-evreo-musulman, încheiată vineri în Ungaria. Evenimentul a fost organizat de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, şi a avut ca participanţi o serie de înalţi reprezentanţi ai celor trei religii monoteiste, precum şi lideri din spaţiul politic şi social.

Introvigne a spus că numărul creştinilor ucişi în fiecare an pentru credinţa lor este de 105.000, număr ce îi include doar pe cei ucişi pur şi simplu pentru că sunt creştini, fără a-i calcula şi pe cei ce mor în războaie civile sau internaţionale. “Dacă aceste numere nu sunt cunoscute de lume, dacă acest măcel nu este oprit, dacă nu se recunoaşte faptul că persecutarea creştinilor este prima urgenţă mondială la capitolul violenţei şi discriminării religioase, atunci dialogul dintre religii nu va produce decât conferinţe frumoase, nu şi rezultate concrete”, a afirmat membrul OSCE.

Diplomatul egiptean Aly Mahmoud a afirmat că în ţara sa s-au aprobat legi ce vor proteja minorităţile creştine, condamnându-i de exemplu pe cei ce ţin discursuri care incită la ură şi interzicându-se protestele ostile de lângă biserici. “Dar există pericolul ca multe comunităţi creştine din Orientul Mijlociu să moară datorită imigraţiei, deoarece toţi creştinii, simţindu-se ameninţaţi, vor fugi”, a spus el. Diplomatul a sugerat Europei să se pregătească pentru “un nou val de emigranţi, acum fiind vorba de creştinii ce fug de persecuţii.”

Mitropolitul Hilarion Alfeyev, preşedintele departamentului pentru relaţiile externe al Patriarhiei Ortodoxe Ruse, a amintit la rândul său că “cel puţin un milion” dintre victimele persecuţiei îndreptate împotriva creştinilor sunt copii.

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/06/05/la-fiecare-cinci-minute-un-crestin-este-martirizat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu