Un nou raport realizat de Consiliul pentru Apărarea
Resurselor Naturale și Universitatea Harvard arată că americanii aruncă
tone de mâncare în fiecare an, din cauză că nu știu ce înseamnă de fapt
data de expirare de pe produse.
Sistemul a început să fie folosit în anii 1970, când americanii au început să consume mult din import și vroiau să știe informații despre cum au fost făcute alimentele. Data de expirare indică doar prospețimea și este folosită ca indiciu pentru când alimentele ating cel mai înalt nivel de prospețime. Asta nu înseamnă că mâncarea nu mai este comestibilă după ce acea dată a trecut.
În cazul celor mai multe alimente care nu au nevoie să stea la frigider, nu se schimbă nimic în ceea ce privește calitatea sau gustul, după ce acestea trec de termenul de expirare. Conform CNN, ouăle, de exemplu, pot fi consumate până la 3-5 săptămâni după cumpărare, iar semipreparatele, precum pastele făinoase cu prafuri de brânză sau ciuperci, pot fi consumate chiar și după un an de la data expirării. Desigur, același lucru nu este valabil pentru produsele din carne proaspătă, care se strică destul de repede după ce trece data de expirare, dacă nu sunt puse la congelator.
Conform raportului, exprimări precum „a se consuma înainte de", sau „a se vinde înainte de" sunt greșit folosite și induc în eroare consumatorii. Mai mult de 90% dintre americani aruncă mâncarea prematur. În fiecare an, 40% din produsele alimentare americane sunt aruncate din această cauză.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu