marți, 1 octombrie 2013

Nu spune nicioidată, niciodată fericirii!

DRAGILOR! ASTĂZI ESTE ULTIMA ZI CÂND VĂ PUTEȚI ÎNCRIE LA O CAMPANIE, FOARTE INTERESANTĂ, DESPRE FERICIRE. PROFITAȚI DE EA! 
Apasă AICI să descoperi mai multe detalii şi bineînţeles, să te înscrii în competiţie!
 
Toată această campanie este darorată Asociației Inițiativa pentru fericire, prin intermediul Conferinței despre Fericire, care dorește să vă aducă în vedere care sunt adevăratele realități ale fericirii și ce puteți face pentru a deveni în fiecare zi tot mai încântați de voi înșivă și de viață.
            Conferința despre Fericire este una practică, în care atelierele de lucru se întind în peste 70% din timp. La conferință vor vorbi experți din Anglia, USA, Japonia și Chile (Mai multe detalii despre program, vorbitori, găsiți aici). Conferință la care puteți participa și voi!
            Conferința va avea loc în zilele de 5 și 6 Octombrie 2013 în Micul Paris, București, dar mai multe info ia de aici: conferinta.ipf.ro
 
 
Cine cugetă la Cuvântul Domnului, găsește fericirea, și cine se încrede în Domnul este fericit”
(Pildele lui Solomon 16, 20)

„Tu ești Domnul meu, Tu ești singura mea fericire!” (Psalmi 16, 2)

„Oamenii trăiesc din ce în ce mai mult, dar nu întotdeauna mai fericiți. Întâi muncesc pentru a trăi, iar în final muncesc și uită să trăiască. Ei continuă să creadă că fericirea omului constă în a munci mult și câștiga mult, a avea multă comoditate și mult timp liber, a mânca bine și trăi mult. Cum poate să existe atâta prostie într-o vreme când este atâta știință?!”[1]


Dar oare cum aș putea descoperi eu fericirea într-un chip ușor, fără să o caut prea mult?
O, dragul meu, cât de ușor este răspunsul! Prin primirea lui Cristos în sufletul spălat prin taina mărturisirii pentru a deveni curat, sănătos, pentru ca astfel să-l primească pe Împăratul Împăraților autentic regăsit în Sfânta Cuminecătură (Euharistie). Cine vrea să primească fericirea, îi recomand această cale, cea mai ușoară și sigură cale! Cea mai frumoasă!
Dumnezeu este fericirea perfectă și infinită, dar ne-a creat după Chipul și Asemănarea Sa!
Îți recomand o rețetă…
Ziua îți va fi așa cum o începi! Conform unui articol[2], „modul în care ne începem ziua este unul decisiv, deoarece acela este momentul în care construim baza pentru ziua ce ne stă în faţă. De aceea, blogger-ul Marc Chernoff, specialist în dezvoltare personală, a făcut o listă cu şapte paşi pentru oricine îşi doreşte să îşi înceapă ziua fericit”. Aceștia sunt: trezirea lentă (în care se regăsește bucuria trezirii) urmată de un timp pentru a medita la iubirea şi la Harul lui Dumnezeu (care ne-a mai dăruit o zi din marea Sa iubire) și astfel reflectând, să dăm uitării eşecurile din ziua anterioară (trecutul este trecut!) deoarece fiecare zi trebuie să fie preţuită pentru potenţialul ei de a aduce lucruri frumoase. Așa că tot meditând, trecem la pasul găsirii inspiraţiei şi motivaţiei zilnice (ce voi face?, cum voi fi astăzi?, mă voi autodepăși?) lecturând sau vizionând câteva mesaje motivaționale (ne stă la dispoziție și Sfânta Scriptură; viața sfinților etc.) pentru a trece la pasul în care ne exersăm zilnic iubirea, adică „printre activităţile de dimineaţă să dedicăm 10 minute unei activităţi pe care o iubim, o plimbare în aerul răcoros sau un hobby”. Nu ne mai rămâne decât să facem și al şaptelea pas, numit o rutină relaxantă. „Orice obiceiuri relaxante alegem, este important ca acestea să ne ajute să fim detaşaţi, prezenţi. În plus, o dimineaţă relaxantă este una în care suntem nevoiţi să luăm cât mai puţine decizii, de aceea este important să pregătim de seara tot ce ne trebuie a doua zi, inclusiv mâncarea pentru pauza de masă”. Cu aceste gânduri și aşteptări trebuie să înceapă dimineaţa!


[1] Phil Bosmans, Cuvinte pentru a fi om, Ed. Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, București, p. 16.
[2] Vezi articolul Cum să îţi începi ziua dacă vrei să fii fericit de pe www.semneletimpului.ro, din care spicuiesc și eu câteva gânduri sau le citez.
 
NU UITA!!!
         
  ...de comentarii... pot apărea în viitoarea mea carte! 
ȘI, DACĂ TOT AI TRECUT PE AICI, VEZI MAI SUS ȘI VOTEAZĂ ȘI TU :o) !

Don't Worry, Be Happy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu