luni, 4 noiembrie 2013

Respectul – acest cuvânt mare într-o lume care pierde ceva valoros(?!?


            Nu poți trăi cu ceilalți dacă nu vei știi să le respecți identitatea, gândirea, obiceiurile.
            Să luăm aminte la axioma: unitate în diversitate!
            Dar de unde până unde se întinde respectul? Părerea mea este că va începe cu un prunc, continuând cu copilul, tânărul și adultul, până la încărunțitul „munte”; fiecare are dreptul, om fiind, să fie respectat! Și din păcate se dă uitării acest cuvânt… pruncul nu mai e dorit, e avortat, nu este respectată viața; copilul nu este apreciat, e la începuturi, ce știe el!, spun mulți; tânărul e ignorat fiindcă nu are experiență, trebuie să tacă în fața majorității; adultul e prea îngreunat de grijile zilnice, stresul îl doboară, uită ce e respectul fiindcă trebuie să lupte ca un leu în jungla consumismului; bătrânul se vrea înlăturat, e depăsit, se vrea înlocuirea lui cu noi puteri, este dat uitări, trebuie să piară…
            Să ne gândim că lumea ar fi mai bună dacă ne-am respecta, dacă am pune în aplicare proverbul: „Ceea ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”.


 
COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu