marți, 11 martie 2014

Aplicația care măsoară cât de generos ești

Pentru că fiecare gest contează, Compania Everyday Hero a construit o aplicație pentru toți cei care s-au întrebat cum au contribuit, prin propriile acțiuni, la transformarea lumii într-un loc mai bun. Giving Footprint te ajută să îți monitorizezi faptele de caritate și, totodată, te inspiră să continui să te implici în acțiuni care pot face diferența.

Foto: stockvault.net „Aici, la EverydayHero, credem că a dărui este o călătorie care durează pe tot parcursul vieții. Este mult mai mult decât strângerea unei anumite sume pentru o cauză. Este timpul pe care îl petreci educându-i pe ceilalți, împărtășind povești și crescând gradul de conștientizare — antrenându-te pentru un maraton, ajutând la construirea unei case sau prin luminarea zilei cuiva printr-o vorbă bună sau o îmbrățișare puternică", scriu reprezentanții companiei.

Utilizatorul aplicației își alege o cauză pe care își dorește să o susțină și apoi își setează obiectivele pe care vrea să le atingă în „călătoria" sa spre transformarea în bine a lumii. Prin intermediul programului își poate monitoriza toate demersurile făcute în scopuri caritabile. „Această abordare tangibilă crește, în cele din urmă, energia, determinarea și angajamentul persoanei de a continua, pentru a face o diferență și pentru a îmbunătăți lumea", susțin cei de la Everyday Hero.

Dincolo de a oferi bani în scopuri caritabile, fiecare dintre noi se poate implica în schimbarea lumii prin acțiunile de sprijin, prin timpul și energia alocate voluntariatului sau prin efortul de a răspândi mesajul unei cauze. Iar aplicația Giving Footprint poate colecta informațiile legate de eforturile depuse în mediul online pentru o cauză nobilă, pentru a le arăta valoarea și impactul benefic pe care îl au asupra lumii, explică Simon Locker, cofondatorul companiei, pentru Fast CoExist.

Facebook, Twitter, aplicația de sport MapMyFitness sau platforma pentru voluntariat VolunteerMatch sunt portalurile de unde sunt colectate datele legate de implicarea ta în diverse cauze nobile. „Aceasta face experiența mult mai inspirațională și permite oamenilor să vadă tot ceea ce dăruiesc", punctează Locker.

Momentan, aplicația poate fi folosită pentru sprijinirea acțiunilor caritabile în Noua Zeelandă, Marea Britanie și Astralia. În curând, serviciul va fi lansat și în SUA.

Foto: stockvault.net