marți, 11 martie 2014

România mea...

Uneori îmi este rușine cu această țară... nu aș vrea nici măcar să simt asta, dar din păcate faptele vorbesc.
Nu aveam mai mult de 4 ani la Revoluție și totuși înțelegeam parcă ceea ce se întâmplă. La mine în localitate au fost oameni care au murit, s-au scandat aceleași slogane ca în marile orașe în care s-a pornit dorința de divorț cu comunismul.
Însă, după 25 de ani... e groaznic.
Ne-am obținut libertatea, dar ce fel de libertate?
Am reușit să trecem de frontierele țării, însă deseori pentru a face un deserviciu poporului prin fapte și dorințe. Am fost, am văzut, dar în loc să aducem înapoi ceea ce am văzut bun, de calitate, vrednic de a fi implementat și pe plaiurile noastre, am adus doar mizerii, ceea ce am văzut ca mergând pentru a face bani murdari. Și ne-am murdărit mâinile, țara...
Moralitatea scade necontenit, oamenii uită de respect, de acea omenie genetică a românului ce astăzi se mai găsește doar în locurile cele mai izolate. Trăim cu ipocrizie, duplicitate din dorința de a câștiga ceva, ne lăsăm manipulați și trăim de azi pe mâine plângându-ne de sărăcie, criză financiară etc., dar fără rușine pentru că avem case prea mari pentru câștigurile noastre mici, mașini prea luxoase pentru a ne permite să le întreținem, iar pachetul de țigarete și alcoolul nu lipsesc „plângăcioșilor”. Eu nu CRED în criză însă CRED DIN TOT SUFLETUL într-o criză morală și spirituală a acestui neam odinioară întors cu fața spre Creator.
Au plecat mințile luminate așa cum în comunisc au fost încarcerate, ne-au condus tirani și netoți, în continuare au rămas la putere numai că au în spate o armată de docți care știu cum să manipuleze și să ne facă să ne întoarcem privirea de la ceea ce ar trebui focalizat.
Mă doare că trebuie să spun aceste lucruri, dar ar trebui pe alții să-i doară mai tare și să își schimbe atitudinea...
Alții au luptat și au pierit iar alții profită...
Avem libertate dar aud atât de multe voci care spun că nu își are rost mersul la vot, spre exemplu, fiindcă oricum nu ai ce să alegi. Eu vă spun că din două rele trebuie să-l alegi pe cel mai mic, ai primit un drept ce s-a câștigat cu vărsare de sânge, ar fi o blasfemie la adresa acelor nume ce s-au jerfit. Iar alegând mereu răul cel mai mic, cândva, undeva, se va schimba ceva!


Vedeți și voi programul ce îl propun cei de la One World Romania aici: http://oneworld.ro/2014/l/ro/ și/sau https://www.facebook.com/one.world.romania