marți, 25 februarie 2014

Misiune imposibilă? Oamenii care vor să printeze Wikipedia

O companie germană doreşte să printeze întreaga versiune în engleză a Wikipedia. Potrivit iniţiatorilor proiectului, citaţi de TechCrunch, cele patru milioane de articole ar urma să fie grupate în 1.000 de cărţi.

Pentru acest efort, editura germană PediaPress a postat pe un site de crowfunding (site pe care persoanele pot dona diverse sume pentru proiecte care li se par interesante) un proiect, a cărui valoare estimată este de 50.000 de dolari.

Până acum, germanii au primit donaţii de 3.000 de dolari. Campania de strângere de fonduri va mai dura 50 de zile.

Dacă va primi banii necesari, PediaPress va transforma mai întâi toate articolel din ediţia în engleză a Wikipedia în PDF-uri. Apoi, conţinutul va fi distribuit pe trei coloane de text şi imagine.

Marele neajuns al unei Wikipedii printate este că nu poate ţine pasul cu actualizările din cea mai mare enciclopedie online a lumii. "Desigur, versiunea printată va fi veche imediat după tipărire. Dar vor putea tipări actualizări pe măsură ce apar", a explicat un reprezentant PediaPress.

Dacă va reuşi să printeze cele 1.000 de cărţi, lucrările vor fi expuse la Wikimania 2014, eveniment organizat în august la Londra. Cărţile ar urma să fie aşezată într-o bibliotecă gigant.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.