marți, 4 martie 2014

Puteți călători, virtual, către planetele extrasolare

Nu vreau să vă amăgesc, nu veți călători către toate planetele extrasolare din Univers, nici măcar către toate cele adăpostite de Calea Lactee. Veți vizita numai exoplanetele a căror descoperire a fost anunțată înainte de 26 februarie 2014.
Snapshot_2014-02-28_205925
NASA ne oferă posibilitatea de a călători printre planetele extrasolare cu ajutorul ”EYES ON EXOPLANET”. Dacă intrați aici, puteți încărca o aplicație generată de NASA cu ajutorul căreia veți putea călători printre planetele extrasolare care se află la o distanță mai mică de de 3.000 de ani lumină distanță de noi. Astfel veți putea ”vizita”, și afla informații interesante, despre aproape 1.000 de exoplanete.
Snapshot_2014-02-28_205831
Atunci când intrați aici o să vi se ceară să download-ați o aplicație. Aveți încredere, nu este un virus, dați accept și apoi instalați-o. După ce ați terminat instalarea puteți începe călătoria printre planetele extrasolare. Mai întâi veți zbura printr-un mic tutorial despre planetele extrasolare. Apoi, având la dispoziție menu-ul aflat în partea de sus a paginii, puteți călători oriunde doriți dumneavoastră. Nu spun mai multe, nu am timp acum, deoarece nu am apucat să vizitez decât vreo opt planete extrasolare. Este o călătorie cu adevărat fascinantă.