vineri, 15 noiembrie 2013

Robotul dansează salsa (video)

Nu pot spune că sunt arachnofob, dar nici nu mă simt foarte bine la vederea unui păianjen, iar senzația este direct proporțională cu mărimea gânganiei (dacă o tarantulă mai poate fi numită așa). Ei bine, americanii de la Robugtix au creat o tarantulă robot mult mai puțin amenințătoare, pe nume T8.
tarantula robot
De fapt, robotul octopod este chiar prietenos și chiar simpatic atunci când în difuzoare răsună acorduri de salsa. Începe să se miște pe muzică precum un adevărat dansator înnăscut și ține ritmul cu piciorușele sale deloc păroase.
T8 a fost proiectat pe computer și apoi produs cu ajutorul unei imprimante 3D. Producătorul nu oferă foarte multe detalii tehnice despre tarantula robot, dar specifică faptul că T8 are nu mai puțin de 26 de servomotoare pentru controlul celor opt piciorușe, așa că cybertarantula are mișcări extrem de realiste. Mai stim că T8 are conectivitate Wi-Fi pentru a fi controlat cu ajutorul unui controller și pentru a se „înțelege” cu alți roboți T8. Cât despre prețul tarantulei, așează-te pe un scaun: 2.950$! Fiind conștienți totuși de faptul că roboțelul lor este un pic cam exclusivist pentru marea masă de cumpărători, Robugtix tocmai a lansat și o versiune mult mai accesibilă, T8X care costă „doar” 800$, iar dacă te grăbești să comanzi noul roboțel până în ianuarie, anul viitor, îl vei lua cu numai 500$. Marea diferență față de modelul mult mai costisitor constă în faptul că T8X nu este produs cu o imprimantă 3D și prin mijloace industriale.
Nu este foarte clar nici care sunt calitățile tarantulelor robot în afară de mișcările unduitoare pe muzica salsa.
Privește clipul pentru a vedea gângania robot dansând.