marți, 18 februarie 2014

oPhone trimite mesaje parfumate

Un laborator din Paris a creat oPhone, un dispozitiv capabil să trimită oNotes, „mesaje” aromatice către alte dispozitive oPhone de oriunde din lume.
Directorul laboratorului, David Edwards, a venit cu ideea când încă era profesor la Harvard și a lucrat la acest proiect împreună cu studenții săi. „Noi creăm profiluri aromatice unice. Apoi le introducem în oChip care reproduce cu fidelitate acele parfumuri”, spune Blake Armstrong, director al Vapor Communications, partenerul laboratorului parizian Le Laboratoire.
Edwards spune că primele patru cipuri care vor fi încorporate în primele dispozitive oPhone pot face combinații de mii de arome care persistă 20 – 30 de secunde după producere.
Parfumurile sunt puse la punct cu ajutorul lui Marlène Staiger, un expert cu simț olfactiv extrem de sensibil.
„Imaginați-vă că sunteți la cumpărături online și doriți să știți cum miroase un anumit brand de cafea. Pur și simplu citeși mesajul oNote și îi simți imediat aroma”, spune Edwards.
Rezultatul este un norișor cu diametrul de aproximativ 15 cm deasupra lui oPhone care se disipează încet.
Prima ediție oPhone, în versiune Beta va avea loc până la sfârșitul acestui an urmând ca în 2015, Le Laboratoire să lanseze oPhone pentru consumatori.