vineri, 21 februarie 2014

Muzica ce ne unește... cu strămoșii

Muzica este o soră mai mare a noastră care ne ajută să trecem prin viață voioși. Oare de câte ori nu am căzut în brațele disperării iar muzica, cu brațele ei catifelate, ne-a ridicat ușor și fără suspin?
Muzica, încă din cele mai vechi timpuri, a făcut ca inima omului să tresalte de bucurie dar a marcat și momentele solemne, a evidențiat și tristețea momentului (ca moartea), iar tradiția noastră a păstrat un fagure plin de miere a sentimentelor pur românești.
Prin muzică, fie că vrem sau nu, ne unim cu cei ce nu mai sunt, cu strămoșii noștri!
Istoria a cernut și a rămas cee era mai bun. Astăzi se compune multă muzică de consum, dar va veni vremea când și acesta se va cerne și va rămâne doar vinul bun al vremurilor noastre.
„Și pentru că muzica unește lumea, șapte muzicieni din șapte țări se întâlnesc în România pentru a da viață unui proiect inedit, în care muzica tradițională și jazzul se îmbină într-o armonie perfectă. Roots Revival România ne invită să ne redescoperim rădăcinile culturale prin accesarea tradițiilor care ne definesc. Concertul va avea loc în Bucureşti pe data de 1 martie la Sala Radio.
Ce înseamnă Roots Revival Romania? Înlăturarea tuturor prejudecăților legate de muzica tradițională prin oferirea unei noi perspective asupra lumilor sonore provenite din spațiul străvechi folcloric. După cum o spune și titlul, Roots Revival Romania ne invită să ne redescoperim rădăcinile culturale prin accesarea tradițiilor care ne definesc.
Primul proiect Roots Revival Romania a avut loc în 2013 și a reunit muzicieni din diferite țări, într-o tabără de creație din Maramureș. Timp de o săptămână, artiștii au creat spectacolul din temelii, prezentându-l apoi la Cimitirul Vesel de la Săpânța, dar și la Sala Radio din Capitală, cu un succes extraordinar.
Cred că nici nu încape vorba că un astfel de concert se lasă mult așteptat și că se merită participarea!
murilor noastre. Mai multe info: www.facebook.com/RootsRevivalRomania